Τι θα φυτέψετε την άνοιξη στον κήπο, τη βεράντα ή τον κήπο σας...

mesaralive  07 May, 2015 ΑΡΘΡΑ
Τι θα φυτέψετε την άνοιξη στον κήπο, τη βεράντα ή τον κήπο σας...

Τις πρώτες μέρες της άνοιξης θα φυτέψετε λουλούδια που αντέχουν στο κρύο.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο Μάη αλλά τα βράδια έχει ακόμα κρύο, έτσι να έχει έρθει ή ώρα που θα ανανεώσετε τον κήπο ή την βεράντα σας με καινούργια φυτά ή αν τώρα σκοπεύετε να φτιάξετε έναν κήπο, σκεφτείτε ότι τα φυτά σας θα πρέπει να είναι ανθεκτικά.

Τα σκυλάκια και οι πανσέδες προτείνονται ως ιδανικά λουλούδια για τις πρώτες μέρες της άνοιξης ενώ μπορείτε να αγοράσετε ανεπτυγμένα δεντράκια και θάμνους τα οποία θα τα φυτέψετε την ίδια μέρα που τα αγοράσατε ή την επομένη και δεν θα τα αφήσετε μέσα στις γλάστρες τους.

 

Σκυλάκια

Πανσέδες

Στα τέλη της άνοιξης είναι η κατάλληλη εποχή να φυτέψετε τα λουλούδια που τους αρέσει η ζέστη, όπως είναι οι πετούνιες, τα γεράνια και οι μπιγκόνιες. Έχετε την επιλογή να αγοράσετε έτοιμα φυτά ή να σπείρετε σπόρους αλλά ό,τι κι αν αποφασίσετε θα πρέπει να προσέξετε να συνδυάσετε αρμονικά τα χρώματά τους σε παρτέρια και να να ποτίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 

Πετούνιες

Γεράνια

Θυμηθείτε ότι στα σημεία του κήπου ή της βεράντας σας που έχει πολύ ήλιο είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τα λουλούδια με έντονα χρώματα και στα σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος τα φυτά με απαλά χρώματα.

Αν αποφασίσετε να φυτέψετε τα λουλούδια της άνοιξης να είστε βέβαιοι ότι εκείνα θα σας ανταμείψουν με τα χρώματα και τις μοναδικές μυρωδιές τους!

πηγή:protothema.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive  07 May, 2015 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα