Τίμησαν τον «Αρχάγγελο» της Κρήτης με τον καλύτερο τρόπο (φωτο)

mesaralive.gr  01 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τίμησαν τον «Αρχάγγελο» της Κρήτης με τον καλύτερο τρόπο (φωτο)

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που απόλαυσε μια ιδιαιτέρως καλλιτεχνική βραδιά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο Κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Ξυλούρη στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018.

Τα μέλη του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», εντυπωσίασαν με τα τραγούδια, τις χορευτικές κινήσεις και τις παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, τους οποίους το κοινό αντάμειψε με το χειροκρότημα του  και μετέτρεψε την εκδήλωση σε μία μουσική μυσταγωγία. Τα τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη ένωσαν τον κόσμο, έφεραν αναμνήσεις και θύμησες από μέρες αλαργινές.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτείας Τυμπακίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Ένωση Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «το ΑΡΚΑΔΙ» που έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να παρακολουθήσουν την εξαιρετική αυτή παράσταση. Συγκεκριμένα, θερμές ευχαριστίες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης που προσφέρει ένα σημαντικό έργο έχοντας ως απώτερο στόχο, μέσω των δράσεών του να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες της Κρητικής παράδοσης, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Επίσης, τους κάτωθι καλλιτέχνες που μάγεψαν το πλήθος με τη μουσική τους:

Χρήστος Βεργάκης– Ερμηνεία - Λαούτο

Μιχάλης Σαντοριναίος – Πιάνο

Χρήστος Μπογιατζής – Μπουζούκι

Δημήτρης Δαμηλάκης – Λύρα

Άρης Κυριακάκης – Κιθάρα

Μάριος Μπούλγαρης – Ντραμς

Νίκος Τζίτζης – Μπάσο

 

Η άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης επετεύχθη με την άψογη συνεργασία μας με τους:

Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ένωση Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου

Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Πνεύματος «ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ»

Σύλλογο Κρητών «ΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ».

 

Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε και στη Περιφέρεια Κρήτης για τη στήριξη της, στο ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ για τη πολύτιμη βοήθεια του για τη μεταφορά όλων των συντελεστών, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς DreamFm 90.6 και Ερωτόκριτος 87,9 για την αφιλοκερδή διαφήμιση της εκδήλωσης καθώς και σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που προέβαλαν την εκδήλωση.

 

Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και στήριξε την εκδήλωση με το ζεστό χειροκρότημά του σιγοτραγουδώντας σα μια παρέα τα τραγούδια του αείμνηστου καλλιτέχνη Νίκου Ξυλούρη.

Ευχόμαστε να συνεργαστούμε / ξαναβρεθούμε όλοι μαζί πάλι σύντομα σε μία εκδήλωση αντίστοιχου επιπέδου.

 

Δείτε φωτογραφιες από την εκδήλωση

 

mesaralive.gr  01 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα