Tips για να κάνετε την ανάρρωσή σας παιχνιδάκι

  24 May, 2024 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Tips για να κάνετε την ανάρρωσή σας παιχνιδάκι

Η χειρουργική επέμβαση, είτε πρόκειται για κάποιο μεγάλο χειρουργείο είτε ακόμα και για κάποιο μικρότερο περιλαμβανομένων των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, όπως η λαπαροσκοπική υστερεκτομή, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο σώμα. Η διαδρομή προς την πλήρη αποκατάσταση μετά το χειρουργείο απαιτεί υπομονή, συμμόρφωση με τις συμβουλές του γιατρού και ευνοϊκούς παράγοντες. Εδώ, δίνουμε τρεις κρίσιμες συμβουλές για τη διευκόλυνση της ανάρρωσής σας. 

Άνετος Χώρος

Το δωμάτιό σας αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό και άνετο για να υποστηρίξετε την ανάρρωσή σας και ότι έχει τα αγαπημένα σας διακοσμητικά απο το Kosta Boda που θα κάνουν το χώρο ευχάριστα όμορφο. Προσαρμόστε το κρεβάτι σας για μέγιστη άνεση. Μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον μαξιλάρια για να στηρίξετε το σώμα σας ενώ βρίσκεστε σε μια άνετη θέση. Η χρήση ενός δίσκου κρεβατιού για γεύματα και δραστηριότητες μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις περιττές κινήσεις και καταπόνηση. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του δωματίου είναι ευνοϊκή για την ανάρρωσή σας: Όχι πολύ κρύα για να τεντωθούν οι μύες και όχι πολύ ζεστή για να προκαλέσει ενόχληση ή αφυδάτωση. Το φυσικό φως μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση, γι' αυτό κρατήστε το δωμάτιό σας καλά φωτισμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας παράλληλα αρκετό σκοτάδι κατά τις ώρες του ύπνου σας. Κρατήστε τα απαραίτητα όπως νερό, φάρμακα, χαρτομάντηλα, τηλεχειριστήριο κλπ., σε κοντινή απόσταση για να ελαχιστοποιήσετε την περιττή καταπόνηση.

Διατροφή και Ενυδάτωση

Η σωστή διατροφή είναι κρίσιμη κατά τη φάση της ανάρρωσης. Μια ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από πρωτεΐνες για την επισκευή των ιστών, φυτικές ίνες που αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα των φαρμάκων για τον πόνο και άφθονα φρούτα και λαχανικά θα παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το να παραμείνετε καλά ενυδατωμένοι είναι εξίσου σημαντικό καθώς ορισμένα φάρμακα για τον πόνο μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση και η επαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί να το ανακουφίσει. Το νερό, οι χυμοί και το τσάι από βότανα είναι καλές επιλογές, αλλά θυμηθείτε να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης. Τέλος, μη ξεχάσετε την περιποίηση του προσώπου και του δέρματός σας. Ακολουθήστε την καθιερωμένη ρουτίνα περιποίησής σας ακόμα και το διάστημα που μένετε σπίτι. Μη ξεχνάτε ότι ο ήλιος είναι επικίνδυνος ακόμα και πίσω από τα τζάμια, οπότε εφαρμόστε αντηλιακά προσώπου από το Fotopharmacy ανελλιπώς.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Η αυστηρή τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών του γιατρού σας είναι ζωτικής σημασίας. Αυτές οι συστάσεις περιλαμβάνουν συνήθως τη φροντίδα του τραύματος, τον περιορισμό στις σωματικές δραστηριότητες, τη διατροφή και σημάδια πιθανών επιπλοκών που πρέπει να προσέξετε. Προσέξτε ιδιαίτερα να διατηρείτε την τομή καθαρή για να αποτρέψετε τη μόλυνση. Το πρόγραμμα φαρμάκων που δίνεται από τον γιατρό σας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Μην παραλείπετε ποτέ τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και ακολουθήστε το πρόγραμμα αυστηρά.

 

  24 May, 2024 EY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα