“Το ασφαλιστικό σύστημα για τους αγρότες θα είναι ευνοϊκό και δίκαιο”

  20 November, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
“Το ασφαλιστικό σύστημα για τους αγρότες θα είναι ευνοϊκό και δίκαιο”

Την αντίδραση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, προκάλεσαν ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσίευμα της "Αυγής" που έκανε λόγο για διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών. Ο υπουργός τόνισε ότι οι αγρότες θα αντιμετωπιστούν "με ιδιαίτερη ευαισθησία με ένα ευνοϊκό, καινοτόμο, δίκαιο, απλό και ελεύθερο ασφαλιστικό σύστημα".

 

Η δήλωση του κ. Βρούτση


«Είναι πρωτοφανές ένα κόμμα που διετέλεσε κυβέρνηση να είναι τόσο ανεύθυνο και επιπόλαιο. Είναι απορίας άξιο, επίσης, πως ένα έντυπο υιοθετεί με τόση ευκολία τέτοιες ανακρίβειες παραπλανώντας τους αναγνώστες του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή», στην ίδια γραμμή, προαναγγέλλουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και πριν ακόμα μιλήσει η κυβέρνηση, για το τι θα κάνουμε με το ασφαλιστικό των αγροτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι αυτά που λένε είναι εκτός πραγματικότητας και ότι έχουν υποπέσει σε μία ακόμα γκάφα ολκής εξαπατώντας σκόπιμα τους αγρότες. Τους λέμε, επίσης, ότι θα διασυρθούν για άλλη μία φορά!

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα υπεύθυνο κόμμα που τηρεί τις δεσμεύσεις του. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το Υπουργείο Εργασίας έχουν στο πυρήνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. Ο πρωτογενής τομέας (αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι) θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη ευαισθησία με ένα ευνοϊκό, καινοτόμο, δίκαιο, απλό και ελεύθερο ασφαλιστικό σύστημα. Γι’ αυτό συνιστά στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην συνεχίζει να εκτίθεται».

 

  20 November, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ