To DNA τους οδηγεί στους χασισοκαλλιεργητές

ΠΑΤΡΙΣ  06 July, 2019 ΑΡΘΡΑ
To DNA τους οδηγεί στους χασισοκαλλιεργητές

Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν μέσα στις χασισοφυτείες είναι πολλά και κρίσιμα

Στη λήψη γενετικού υλικού από τέσσερις προσαχθέντες προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την ταυτοποίηση των δραστών ή κάποιων εξ αυτών σε σχέση με τις πέντε χασισοφυτείες που εντοπίστηκαν σε περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου.

Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν μέσα στις χασισοφυτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς, είναι πολλά και κρίσιμα, αφού μεταξύ άλλων βρέθηκαν μαχαιροπίρουνα, ακόμα και ζευγάρια γάντια. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι τα ευρήματα θα «μιλήσουν» εργαστηριακά, το ζήτημα είναι εάν «κουμπώσουν» με τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί από προσαχθέντες στους οποίους οδηγήθηκαν μετά από κάποιες πληροφορίες που έφθασαν στη διάθεσή τους. 

Η προσέγγιση των χασισοφυτειών ήταν εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου του δύσβατου της περιοχής αλλά και της αφόρητης ζέστης. Χρειάστηκε αρκετή ώρα και στο μεσοδιάστημα το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν υποχρεωμένο να εκτελεί συνεχείς πτήσεις πάνω από τις επίμαχες περιοχές τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και καθοδήγησης των χερσαίων δυνάμεων.

Τουλάχιστον σε μία περίπτωση εικάζεται ότι ο δράστης που εκτελούσε χρέη φύλακα της χασισοφυτείας κατάφερε να διαφύγει πολύ πριν προσεγγίσουν οι δυνάμεις, αντιλαμβανόμενος την παρουσία του ελικοπτέρου. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση το modοus operandi τουλάχιστον οι τρεις χασισοφυτείες που είχαν αναπτυχθεί σε κοντινή ακτίνα στήθηκαν από τους ίδιους δράστες. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να είχαν καρφώσει σίδερα και με τη χρήση συρμάτων είχαν δημιουργήσει με κλαδιά ένα αυτοσχέδιο σκέπαστρο των δενδρυλλίων. Παρ’ όλα αυτά οι χασισοφυτείες αυτές εντοπίστηκαν σχετικά εύκολα από το πλήρωμα του ελικοπτέρου. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κάθοδος του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι εξαιρετικά σημαντική και αυτό που υπογραμμίζεται είναι η ανάγκη να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις με εναέρια επόπτευση καθώς υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη χασισοφυτειών και σε άλλες περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου. 

Επιπλέον υπάρχουν πάντα οι περιοχές «SOS», εκείνες δηλαδή που… παραδοσιακά δίνουν χασισοκαλλιέργειες και οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όπως εξηγούν, «αν το ελικόπτερο επιχειρήσει ξανά στα τέλη Αυγούστου, οι περισσότεροι θα έχουν “τρυγήσει” τις φυτείες. Η κατάλληλη περίοδος είναι τώρα. Πριν προλάβουν να κόψουν».

 

ΠΑΤΡΙΣ  06 July, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα