Το Facebook αποθήκευσε πάνω από 600 εκ κωδικούς υπό μορφή απλού κειμένου

  26 March, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το Facebook αποθήκευσε πάνω από 600 εκ κωδικούς υπό μορφή απλού κειμένου

Νέος πονοκέφαλος για τον Ζούκερμπεργκ..

Το Facebook βρίσκεται για μία ακόμα φορά σε μπελάδες, αφού αποκαλύφθηκε ότι 600 εκ. κωδικοί χρηστών ήταν αποθηκευμένοι στους servers της εταιρείας, σε ένα απλό αρχείο κειμένου.

Σύμφωνα με το KrebsonSecurity, μία ανώνυμη πηγή από το Facebook επιβεβαίωσε πως 200 με 600 εκ. κωδικοί χρηστών ήταν αποθηκευμένοι στους servers της εταιρείας χωρίς κάποια κρυπτογράφηση. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από διάφορες εφαρμογές, αφήνοντάς τα διαθέσιμα προς προβολή σε απλή μορφή κειμένου. Οι εσωτερικοί servers είναι προσβάσιμοι σε πάνω από 20.000 υπαλλήλους, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να αναζητήσει τη λίστα και πιθανότητα να καταχραστεί τα δεδομένα.

Πιθανότατα το Facebook διεξάγει εσωτερική έρευνα για να διαπιστώσει πως συνέβη κάτι τέτοιο. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως περίπου 2.000 μηχανικοί του Facebook, πιστεύεται ότι έχουν ρωτήσει για τα δεδομένα των κωδικών πάνω από εννιά εκατομμύρια φορές.

Ο Scott Renfro, μηχανικός στο Facebook, επιβεβαίωσε στο Krebs πως οι χρήστες θα ενημερωθούν για το συγκεκριμένο συμβάν και πως δεν βρέθηκε, μέχρι στιγμής από τις έρευνες, κάποια κατάχρηση των δεδομένων. Πριν από αυτό το συμβάν, το Facebook ερευνούσε αν κάποιοι από τους κωδικούς έχει "σημάδια κατάχρησης", καθώς μόνο αυτοί οι χρήστες θα ενημερωθούν για αλλαγή κωδικού. Μέχρι στιγμής, δεν κρίθηκε απαραίτητο κάποιο reset.

Το Facebook με γραπτή του δήλωση στο Krebs ισχυρίζεται πως θα σταλούν ενημερώσεις σε "εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook light, δεκάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram."

 

  26 March, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα