Το φάρμακο που μειώνει έως και 50% τα καρδιαγγειακά νοσήματα

mesaralive.gr  05 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Το φάρμακο που μειώνει έως και 50% τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Το βάδισμα είναι μια φυσική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και παρότι μπορεί να μοιάζει ως μια αυτόματη κίνηση έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Δυστυχώς, είναι λίγοι οι άνθρωποι που επιλέγουν το περπάτημα για τις μετακινήσεις τους. Και ίσως είναι αυτός ένας λόγος που αυτή η τόσο απλή μορφή άσκησης δεν έχει ακόμη όλη την αναγνώριση που της αξίζει, ειδικά όταν αναφερόμαστε για τα οφέλη της στην υγεία.

Βάδισμα και υγεία

Το βάδισμα είναι μια από τις καλύτερες μέτριας έντασης φυσικής δραστηριότητες και τα οφέλη του στην υγεία αφορούν κάθε φύλο και κάθε ηλικία. Σύμφωνα με φινλανδική μελέτη με επικεφαλής τη Riita Antikainen από το Πανεπιστήμιο του Oulu, μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικοι που παραμένουν φυσικά δραστήριοι έχουν μειωμένο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να πεθάνουν εξαιτίας καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Υπέρταση

Το τακτικό βάδισμα συμβάλει στην καλή υγεία της καρδιάς και όσο πιο υγιής είναι η καρδιά μας τόσο περισσότερο αίμα μπορεί να διακινεί χωρίς να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Αυτό σημαίνει πως δεν επιβαρύνονται οι αρτηρίες κι αυτό οδηγεί σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Διαβήτης τύπου 2

Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Το βάδισμα όμως μπορεί να περιορίσει σημαντικά το διαβήτη ndash;εφόσον συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή- άρα και την επίπτωσή του στο καρδιαγγειακό.

Υψηλή χοληστερόλη

Το βάδισμα μειώνει επίσης τα επίπεδα της χοληστερόλης, αυξάνοντας τα επίπεδα της καλής HDL χοληστερόλης που έχει προστατευτική δράση για την καρδιά ενώ παράλληλα ρίχνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία θεωρείται από τους βασικότερους κινδύνους για καρδιαγγειακά νοσήματα. Το βάδισμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους και μπορεί να βοηθήσει επίσης στη μείωση της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το βάδισμα, το ποδήλατο και άλλες μορφές μέτριας έντασης άσκησης μπορεί να είναι ωφέλιμα για τα σώμα και την υγεία όταν γίνονται τακτικά ndash; τουλάχιστον τέσσερις ώρες την εβδομάδα.

Πηγή: capital.gr

 

mesaralive.gr  05 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα