Το Φεστιβάλ Τεχνών συνεχίζει να ξεφυλλίζει τις σελίδες Πολιτισμού (φωτο)

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Το Φεστιβάλ Τεχνών συνεχίζει να ξεφυλλίζει τις σελίδες Πολιτισμού (φωτο)

Στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών γίνεται κάτι σπουδαίο! Οι Τέχνες έχουν στήσει χορό. Μια – Μια κι όλες μαζί σε μια πανδαισία χρωμάτων και μουσικής αλλά και ποίησης. Σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου είναι η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ Τεχνών.

Στο μονοπάτι προς το χώρο Γ ξεδιπλώνεται στη θέα των ματιών του επισκέπτη ένας όμορφος συγκερασμός φωτογραφίας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μοιρών, Μικτές τεχνικές Ντεκουπάζ – δια χειρός των μαθητριών του Π.Κ. της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας-  έργα όμορφα γεμάτα συμβολισμούς, από τις ζωγράφους Λαδουκάκη Βούλα και Εύα Κουβίδη με τους δυο θαυμάσιους πίνακές της «Η Φυγή» και «Η Απόγνωση».

 Έργα αγιογραφίας του εργαστηρίου «Δια Χειρός» του π. Αρσενίου Προκοπάκη,  υπέροχες δημιουργίες  ψηφιδωτού από δεξιοτέχνες της τέχνης αυτής, της τόσο δύσκολης αλλά και μαγικής κρίνοντας από το αποτέλεσμα.

Έργα γλυπτικής από τον λιθοξόο καλλιτέχνη της πέτρας Γιάννη Κοντό, μέρος τέμπλου, πρόσωπο γυναίκας, γράμματα – το όνομα ιδιοκτήτη οικίας - λαξευμένα με δεξιοτεχνία σε πέτρα και υπό κατασκευή «σφήνα», [που συνήθως συναντάμε σε κρήνες ή πύλες μοναστηριών] και ο «Δισκοβόλος».

Απόψε στις 7:30 θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε επί τω έργω την εικαστικό Βούλα Λαδουκάκη να δημιουργεί έργο τέχνης με τα παιδιά με graffiti! Μαζί της στην όλη προσπάθεια η εικαστικός με ιδιαίτερη έμφαση στους θεατρικούς δημιουργικούς δρόμους, κα Βασιλάκη Μαρία επιμορφώτρια στο Π.Κ. της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Το βιβλίο αποτελεί το σημείο αναφοράς της τέχνης του λόγου, αυτό το διανθίζουν από πάντα και γι απάντα οι Μεσαρίτες συγγραφείς  με τα έργα τους που έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην έκθεση βιβλίο στο χώρο Γ του Αλσυλλίου.

Κι όταν ο ήλιος τελειώσει το ταξίδι του και το άρμα του οδηγηθεί στην Εσπερία, τότε η μουσική με τις αδελφές Καμπουράκη εμφανίζεται με το ροκ ένδυμά της και την έντεχνη μορφή της από τους Χρόνη Μακρυγιαννάκη, Κουρμούλη Γιώργο, Μοσχονά Γιώργο.

Αργότερα τη σκυτάλη παίρνει η παράδοση και η μαντινάδα από τους δεξιοτέχνες του είδους κα Πέλλα Παχάκη, τον κο Μανδαλάκη Αντώνιο και τον κο Στρατιδάκη Φανούριο.

Η Κρητική μουσική γιορτή θα έχει μεγάλη απόψε από το συγκρότημα του Φραγκιαδάκη Γιώργου (λαούτο), Χασουράκη Ανδρέα(λύρα), Φραγκιαδάκη Μύρωνα (λαούτο), Φραγκιαδάκη Μάνου (κιθάρα) και του χορού τη χάρη θ απολαύσουμε από το συγκρότημα του Χαραλαμπάκη Αστρινού (Μπαλάσκα).

Θα μας κεράσουν με νέκταρ κι αμβροσία η ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών.

 

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα