Το ΙΚΑ “θυμήθηκε” την ηλεκτρονική θεώρηση των Βιβλιαρίων Υγείας!

mesaralive  28 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ
Το ΙΚΑ “θυμήθηκε” την ηλεκτρονική θεώρηση των Βιβλιαρίων Υγείας!

Φωτο:zarpa.gr

Μετά την ταλαιπωρία των περασμένων ημερών, τις ουρές έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τα νεύρα και το «Γολγοθά» ασφαλισμένων και υπαλλήλων, η Διοίκηση του ΙΚΑ «θυμήθηκε» ξανά την ηλεκτρονική ανανέωση βιβλιαρίων υγείας!

Από βδομάδα λοιπόν τίθεται σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω της οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής των προστατευομένων μελών που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας…

Τζάμπα το ξενύχτι, το τρέξιμο, οι ουρές και τα νεύρα… ή μήπως όχι; Θα δείξει από βδομάδα!

Το σίγουρο είναι ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου αναφέρει ότι «η θεώρηση των Βιβλιαρίων Υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «για  τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.

Προστατευόμενα μέλη

Όσον αφορά τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους  παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α. (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.

Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.

Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).

Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) των προστατευομένων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας)».

 

mesaralive  28 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα