Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κάνει πτήσεις στο Τυμπάκι και οι Αμερικανοί

ΠΑΤΡΙΣ  27 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κάνει πτήσεις στο Τυμπάκι και οι Αμερικανοί

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για την παρουσία Αμερικανών στο Τυμπακι και το αεροδρομιο, συμφωνα και με ανακοινωση του ΚΚΕ.

Μπορεί οι πληροφορίες για αξιοποίηση από τους Αμερικανούς του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι να πληθαίνουν και οι φωνές αντίδρασης να ενισχύονται, όμως φαίνεται πως η ενεργοποίηση του αεροδρομίου έχει ήδη αρχίσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πατρις», στον αχανή χώρο του αεροδρομίου ήδη έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο ξένων εκπροσώπων, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιεί πτήσεις σε καθημερινή βάση, οι οποίες αρχίζουν τις βραδινές ώρες.

Το αεροσκάφος πραγματοποιεί νυχτερινές πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νότου, προχωρώντας σε καταγραφές δεδομένων, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να λειτουργεί στο πλαίσιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων από παράνομα εισελθόντες μετανάστες. Βέβαια καμία πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφορικά με τον επιχειρησιακό ρόλο του αεροσκάφους, αφού προς το παρόν η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στη δράση του αεροσκάφους.

Αυτό που συζητείται, ωστόσο, είναι να υπάρξει μια συνεργασία και σχετική ενημέρωση, ώστε να μην καταγράφονται από το drone απόρρητα στοιχεία και περιοχές που ανήκουν είτε στον Ελληνικό Στρατό είτε στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, όπως είχε γραψει και το mesaralive.gr.

Προς το παρόν η δράση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, ενώ ούτε και οι ίδιοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Τυμπακίου δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την κινητικότητα, αλλά και τις επιχειρήσεις. Τόσο η γεωγραφία της περιοχής, όσο όμως και η πολύ μεγάλη έκταση του αεροδρομίου στο Τυμπάκι, όπου υπάρχει έως ανύπαρκτη οπτική επαφή με την κατοικημένη περιοχή, καθιστούν τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα «αθόρυβες».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο φαίνεται πως ο σκεπτικισμός που έχει αναπτυχθεί για το αεροδρόμιο στο Τυμπάκι, όχι μόνο είναι βάσιμος, αλλά και υπαρκτός, αφού όπως όλα δείχνουν, η αξιοποίηση, έστω και με τις πρώτες πτήσεις του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, έχει αρχίσει.  Το πώς θα εξελιχθεί και το πόσες προεκτάσεις θα υπάρξουν δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, ωστόσο, από τη στιγμή που έχει γίνει η αρχή, δεν αποκλείεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο.

 

Το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΤΕ Ηρακλείου με αφορμή νέα δημοσιεύματα για χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τυμπακίου από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες

 

«Νέα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει καθημερινή χρήση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Τυμπακίου από κλιμάκιο Αμερικανών στρατιωτικών με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, άρα και κάποια πιθανή συμφωνία, ανάμεσα στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία λειτουργεί ως «βαποράκι των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στην περιοχή, πρέπει να πάρει θέση αν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα και άρα αν υπάρχει κάποια συμφωνία για νέα αμερικάνοΝΑΤΟϊκή βάση στο Τυμπάκι.

Η εγκατάσταση μιας ακόμη ΝΑΤΟϊκής βάσης στοχοποιεί επικίνδυνα άλλη μια ζωντανή περιοχή της Κρήτης, μετά τη Σούδα.  Θα είναι τεράστια ζημιά για το λαό της περιοχής και τη νεολαία, για τη φτωχομεσαία αγροτιά, μέσα απ’ την υποβάθμιση της καλλιεργούμενης γης. Τα ματωμένα χρήματα των νατοϊκών δεν θα απαλύνουν την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής από τη χρόνια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων!

  Καλούμε το λαό να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Να μην ανοίξει νέα βάση στο Τυμπάκι. Να κλείσει τώρα η βάση - ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ».

 

ΠΑΤΡΙΣ  27 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα