Το περιβάλλον και ένα ομορφότερο Δήμο Γόρτυνας (φωτογραφίες).

mesaralive.gr  07 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το περιβάλλον και ένα ομορφότερο Δήμο Γόρτυνας (φωτογραφίες).

Ευχαριστήριο της κας Ανωγειανάκη - Νινιράκη Βαρβάρας, Εν. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Γόρτυνας στις μαθητικές κοινότητες των Δημοτικών Σχολείων του δήμου και ενημέρωση για τις παράλληλες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ευχαριστήριο

Ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλoς Δήμου Γόρτυνας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μαθητικές κοινότητες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Γόρτυνας: Αγ. Δέκα,  Αγ. Βαρβάρας, Μεγ. Βρύσης, Γκαγκαλών και  Βαγιονιάς.

Καθώς και τις κοινότητες των παρακάτω Νηπιαγωγείων:

1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Βαρβάρας, 2ο Νηπιαγωγείο  Αγ. Βαρβάρας, Νηπιαγωγείο Αγ. Δέκα, 2/θ Νηπιαγωγείο Μεγ. Βρύσης, Νηπιαγωγείο Γέργερης (κλασικό τμήμα), Νηπιαγωγείο Γέργερης (ολοήμερο), 2ο Νηπιαγωγείο Ασημίου (ολοήμερο) για την αποδοχή της πρόσκλησης στο κάλεσμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος που τους στάλθηκε εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας.

Λάβαμε  τα μηνύματα τους και τους προβληματισμούς τους για την μόλυνση του περιβάλλοντος μέσα  από  έργα, επιστολές,  αλλά και ευφάνταστες κατασκευές, όπου φιλοξενούνται σε έκθεση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Κεντρικό Κατάστημα  του Δήμου Γόρτυνας στους Αγ. Δέκα.

Τα  ευχαριστώ θερμά, τα συγχαίρω για την δημιουργία, την φαντασία την ευρηματικότητα, για την αισιοδοξία και την αθωότητα που μας εκπέμπουν.

Επιβάλλεται λοιπόν σε όλους  εμάς, να προσέξουμε την δουλειά τους και τις προτάσεις τους  και αν όχι να τις υιοθετήσουμε, τουλάχιστον να τις μελετήσουμε.

Έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορά πρώτα εμείς ως ενήλικες, δίνοντας το παράδειγμα και έπειτα οι νέοι μας, συμβάλλοντας έτσι ο καθένας από την πλευρά του στην κοινή προσπάθεια, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν έναν ακόμα πιο όμορφο Δήμο Γόρτυνας και .......κατ΄ επέκταση ένα φιλικό πλανήτη. 

Παράλληλες εκδηλώσεις την Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Γόρτυνας.

Ταυτόχρονα έγινε ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση στην αίθουσα Δημοτικού  Συμβουλίου στο Κεντρικό κατάστημα του Δήμου στους Αγ. Δέκα από την κα. Όλγα Χρήστου δρ. Χημικός Μηχανικός του ΕΣΔΑΚ.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν  το επόμενο διάστημα και στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα  από Τοπικούς Φορείς, ομάδες εθελοντών και συλλόγων υπό την αιγίδα του Δήμου Γόρτυνας.

Άγιοι Δέκα καθαριότητα, μάζεμα σκουπιδιών, ασβέστωμα, φύτεμα φυτών και δημιουργία κήπου. Ενεργοί Πολίτες Αγίων Δέκα Εθελοντές

Παρεμβάσεις και στην Λούκια από τον πρόεδρο Τ. Κοινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Στην Αγία Βαρβάρα καθαρισμός, καλλωπισμός και ασβέστωμα στον αύλιο χώρο του ενιαίου διδακτηρίου Γυμνασίου -Λυκείου από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και εθελοντές.

Καθαριότητα και φύτεμα φυτών στην Γέργερη από Συλλόγους Γονέων μαθητές και εθελοντές.

Επιπλέον  τα σχολεία που συμμετείχαν στην καμπάνια για έναν “Όλοι Μαζί για έναν  Όμορφο Δήμο Γόρτυνας” φύτεψαν και υιοθέτησαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά προσφορά της Επαγγελματικής Σχολής Αμπελούζου δήμου Γόρτυνας και του φυτώριου κ.Χαρκούτση τους οποίους και ευχαριστώ για την προσφορά τους καθώς και για την συνεχή στήριξη τους σε θέματα που αφορούν τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

mesaralive.gr  07 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα