Ψαριά 22 κιλών στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος!

  02 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ψαριά 22 κιλών στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος!

Την πιο καλή ψαριά έβγαλε χθες ένας ερασιτέχνης αλιέας από το Τυμπάκι. Ο λόγος για τον Κώστα Καρταλιανάκη που η αγάπη του για τη θάλασσα είναι γνωστή και όποτε μπορεί βγαίνει στα ανοιχτά του νότιου Κρητικού πελάγους απολαμβάνοντας την αγαπημένη του συνήθεια.

Αυτήν την φορά η τύχη σε συνδυασμό με τη μαεστρία έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και το ψαροντούφεκο του κώστα  έπιασε μία λαμπούκα, 14 κιλών  και ένα ροφό  8 κιλών.

Για τον ερασιτέχνη ψαρά που δεν αποκαλύπτει τα μυστικά του δεν είναι η πρώτη φορά που βγάζει τέτοιες ψαριές .

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και οι δικοί του είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν χθες, αντικρίζοντας την ψαριά  των 22 κιλών, καθώς πλέον αυτό που τους περιμένει είναι ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι όπου θα πρωταγωνιστήσουν η λαμπούκα και ο ροφός, είτε στο φούρνο είτε στη σχάρα.

 

Ποιες είναι οι λαμπούκες -κυνηγοί

Είναι αλήθεια ότι κατά γενική ομολογία είναι ένα ψάρι το οποίο οι περισσότεροι το κυνηγάνε για την διασκέδαση που προσφέρει ...παρά για την γεύση του.

Ο κυνηγός ανήκει στην οικογένεια των καραγκιδών, ενώ το επιστημονικό του όνομα είναι κορύφαινα.

Το όνομα λαμπούκα έχει επικρατήσει από την ιταλική ονομασία του ψαριού.

Οι λαμπούκες κάνουν την εμφάνιση τους σε μικρά κυρίως μεγέθη, αλλά έχουν και παρατηρηθεί μεγάλα άτομα του είδους (γεννήτορες) κυρίως στα νότια παράλια της Κρήτης μας, καθώς και στα βόρεια παράλια των Χανίων (Κάβο, Δρέπανο κ.α).

Να σημειωθεί ότι λαμπούκες υπάρχουν και στα τροπικά νερά, όπως και στα παράλια της Αφρικής όπου φθάνουν και τα 40+ κιλά σε βάρος.

Β.Μ

neakriti.gr

 

  02 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ