Τολμάμε Μαζί: Στο πλευρό του Γρηγόρη Νικολιδάκη ο Χαράλαμπος Πατρικαλάκης

  29 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τολμάμε Μαζί: Στο πλευρό του Γρηγόρη Νικολιδάκη ο Χαράλαμπος Πατρικαλάκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καλωσορίζουμε στην δυνατή παράταξη μας, «Τολμάμε Μαζί», τον κύριο Πατρικαλάκη Χαράλαμπο του Ζαχαρία, το γένος Κωνιωτάκη, από το Τυμπάκι.
Ο κύριος Πατρικαλάκης Τολμάει ξανά Μαζί μας, για να κάνουμε το Δήμο μας Πρότυπο Ανάπτυξης και Πολιτισμού!
Έχει κάνει σπουδές στην Πληροφορική, όπου και δραστηριοποιείται για περισσότερο από 35 χρόνια, είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Κυριακή Γεωργουλάκη από τις Μοίρες, του Νικολάου και της Δόξας, το γένος Στεφανουδάκη και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.
Ο κύριος Πατρικαλάκης έχει μακρά πορεία στα κοινά, κατά το παρελθόν διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην δήμο Τυμπακίου (1995- 2006), υπηρέτησε ως πρόεδρος του ΔΣ και αντιδήμαρχος, συμμετείχε σε διοικητ. συμβούλια δημοτικών επιχειρήσεων και στην διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.
Είχε ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό / υλοποίηση πολλών αναπτυξιακών έργων της περιοχής, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Τυμπακίου, το Γυμνάσιο-Λύκειο Τυμπακίου, τα Νηπιαγωγεία Τυμπακίου, η Ανάπλαση της χωματερής Παχιάς Άμμου, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η Παιδική Χαρά στην είσοδο Τυμπακίου, ο παραλιακός δρόμος Κόκκινου Πύργου, ο Βιολογικός καθαρισμός Σίβα (όπως και η μελέτη του ΒΚ Βώρων-Φανερωμένης), ο Περιφερειακός του αεροδρομίου Τυμπακίου, η διαπλάτυνση του δρόμου Καταλυκής, ο σχεδιασμός των μικρο-φραγμάτων/λιμνοδεξαμενών , η ωρίμανση των μελετών του ΝΟΑΚ για τα τμήματα του πρώην δήμου Τυμπακίου.
Στη τρέχουσα θητεία, ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, του ανατέθηκαν από τον δήμαρχο αρμοδιότητες εντεταλμένου ΔΣ , στα θέματα Τοπικής Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης συμμετέχει στο ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, στην επιτροπή του Leader και στην επιτροπή παρακολούθησης των μελετών για τα μικροφράγματα.
Την τριετία αυτή, στον τομέα των αρμοδιοτήτων του, δρομολογήθηκαν κάποια σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα, όπως
- το τοπικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των Απορριμμάτων, όπου προβλέπεται, εκτός του γενικότερου ανασχεδιασμού της συνολικής διαχείρισης, και η δημιουργία εργοστασίου για τα οργανικά υπολείμματα (ΜΕΒΑ)
- η συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, για τις αναπλάσεις περιοχών Natura
- η καταγραφή των περιπατητικών διαδρομών του δήμου και η υποβολή αντίστοιχης πρότασης για χρηματοδότηση
- η εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου δήμου, που ήδη είναι σε εξέλιξη
- ο σχεδιασμός της πρότασης του δήμου για τις έξυπνες πόλεις (smartcities), που κινείται σε 2 άξονες, την εσωτερική οργάνωση του δήμου και την στοχευμένη τουριστική προβολή για το σύνολο των περιοχών του δήμου
- η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του δήμου, όπου εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση για τις μελέτες
- ο σχεδιασμός Καταδυτικού Πάρκου στον κόλπο της Μεσσαράς
- η αδειοδοτική διαδικασία σχετικά με την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, μέσω τεχνητών υφάλων
- οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση του Παραλιακού Μετώπου από Κόκκινο Πύργο έως Καλαμάκι
- ο σχεδιασμός κυκλοφοριακών κόμβων σε πολλά από τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου
- η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων κυκλικών κόμβων, διαβάσεων πεζών και ποδηλατόδρομου
- οι διαδικασίες για τη δημιουργία σύγχρονου σκοπευτηρίου στη δημοτική έκταση στο Κλήμα, σε συνεργασία με το Σκοπευτικό Σύλλογο Τυμπακίου
«Συμπορεύομαι με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη ξανά, γιατί απέδειξε ότι έχει τη στόφα του ηγέτη. Στον Δήμο Φαιστού, έγιναν σημαντικά βήματα από αυτή τη δημοτική Αρχή. Και εξασφαλίστηκαν οι χρηματοδοτήσεις για μεγάλα έργα στην περιοχή μας, έργα πολλών εκατομμυρίων. Και πλέον έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να πετύχουμε και πολλά περισσότερα με καλύτερη οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών και αμεσότητα στην αντιμετώπιση των ζητημάτων καθημερινότητας. Όλα τα παραπάνω σημαντικά, ήδη δρομολογημένα, ζητήματα, πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά, να τα δούμε να ολοκληρώνονται. Και σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν και την ατζέντα μας για την επόμενη μέρα.
Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για
- τη διευθέτηση των περιοχών Natura, για το συμφέρον των κατοίκων
- ένα ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό και την οριοθέτηση/ επέκταση των οικισμών
- την συμπλήρωση του οδικού δικτύου, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων
- δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατόδρομων
- την οριοθέτηση των ρεμάτων και την υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων
- την πλήρη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και των λιμενικών υποδομών για μια ορθολογική και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη
- ανάπτυξη τουριστικών δράσεων, συμπεριλαμβανομένων και εναλλακτικών μορφών, που θα αξιοποιούν την ενδοχώρα και τα ορεινά τμήματα του δήμου και επιπλέον θα δημιουργήσουν νέες οικονομικές δραστηριότητες στις μειονεκτικές, σήμερα, περιοχές».
«Ζητώ τη στήριξη σας για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον που θα είναι περήφανα τα παιδιά μας».
 

 

  29 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα