Τόνοι καπάκια για καλό σκοπό!

vianntika.gr  15 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τόνοι καπάκια για καλό σκοπό!

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά πάνω από πέντε τόνους καπάκια κατάφεραν να συγκεντρώσει η Ομάδα "Το καπάκι να κρατάς - Ρέθυμνο".

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανθρώπων που έχουν στόχο μέσα από τη συγκεντρωση καπακιών να στηρίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί - κάτι που φαινεται και από το αποτέλεσμα - πως στο κάλεσμα  
της η Ομάδα, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες και ευασθητοποιήθηκαν προκειμένου το μικρό...πλαστικό καπάκι από τα μπουκάλια, να αποκτήσει νόημα.

Οι 5 και πλέον τόνοι καπάκια που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στην εταιρεία "Πλαστικά Κρήτης".

Το πόσο σπουδαία δουλειά γίνεται από την Ομάδα φαίνεται από το γεγονός ότι από το 2016 που λειτουργεί η ομάδα, έχουν παραδοθεί πάνω από 30 τόνοι καπάκια και με τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί έχουν αγοραστεί 9 αμαξίδια, 2 ορθοστάτες, 3 ζευγάρια κνημοποδικοί νάρθηκες που έχουν διατεθεί σε συμπολίτες μας και τοπικούς φορείς και συλλόγους!
 

«Όλοι μας κατά καιρούς, έχουμε ακούσει ή ενημερωθεί από το διαδίκτυο για την συλλογή καπακιών ώστε να διατεθούν για την αγορά, και οχι μόνο, αναπηρικών αμαξιδίων.

Με αφορμή τις δυσκολίες, τις συνθήκες συλλογής, και την δυσπιστία, αποφασίσαμε να συστήσουμε μια ομάδα ενεργών πολιτών/εθελοντών για την ουσιαστικότερη οργάνωση, ενημέρωση, συλλογή καπακιών, ώστε το αντίτιμο να διατιθονται ουσιαστικά, με πλήρη διαφάνεια ολόκληρης της διαδικασίας, σε οικογένειες με πραγματική ανάγκη που έχουν άτομα με αναπηρία.

Στόχος μας είναι να συλλέγουμε καπάκια συνεχώς και οχι για μεμονωμένες περιπτώσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε περίπτωση προκύψει, ανα πάσα στιγμή.
Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία συλλογής καπακιών εντός και εκτός πόλεως με εύκολη πρόσβαση για τον καθένα μας.

Η συμβολή, του καθενός μας, κρίνεται πολύ σημαντική για άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

 

vianntika.gr  15 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα