«Τουρισμός για Όλους 2024»: Άνοιξε η πλατφόρμα για voucher διακοπών έως και 400 ευρώ

  14 March, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
«Τουρισμός για Όλους 2024»: Άνοιξε η πλατφόρμα για voucher διακοπών έως και 400 ευρώ

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δέχεται αιτήσεις στην πλατφόρμα του από το μεσημέρι της Πέμπτης (14/3), ενώ για πρώτη φορά περιλαμβάνει αυξημένο voucher (κουπόνι διακοπών) έως και 400 ευρώ.

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους» και οι δικαιούχοι μπορούν πλέον να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη στις 14:00.

Σημειώνεται πως με το «Τουρισμός για Όλους 2024» οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Τι προβλέπει
Αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», καθώς προβλέπονται:

Αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο πρόγραμμα).
Ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:
Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2022.
Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2022 (σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ).
Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022 που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
Ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, καθώς και δικαιούχους με τέκνα με αναπηρία με ποσοστό από 67% και άνω.
Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.
Άμεση αποζημίωση των παρόχων, κάτι που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι και τη Δευτέρα 1/4, ώρα 23:59:59.

Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας που διαθέτουν ΑΦΜ και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος.

Απαραίτητες προϋποθέσεις
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

Να έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που ορίζονται στον πίνακα της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της σχετικής ΚΥΑ.
«Τουρισμός για Όλους»: Ο πίνακας με τα εισοδηματικά κριτήρια

Ποιοι δεν είναι δικαιούχοι στο «Τουρισμός για Όλους 2024»
Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»:

Α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της ΔΥΠΑ ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Β) Οι κληρωθέντες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

 

  14 March, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ