Τρίτη ορκίζεται η νέα κυβέρνηση -Πότε θα γίνει το πρώτο υπουργικό

  07 July, 2019 ΑΡΘΡΑ
Τρίτη ορκίζεται η νέα κυβέρνηση -Πότε θα γίνει το πρώτο υπουργικό

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι κερδισμένοι των Εθνικών Εκλογών 2019 και με τον πρόεδρο της ΝΔ να αναλαμβάνει αμέσως τα καθήκοντα του και να ορίζει άμεσα την νέα κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ορκωμοσία αναμένεται να είναι μόνο η οικογένεια του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ στη Βουλή. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι και η μοναδική φορά που το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει στη Βουλή, καθώς όλα τα επόμενα θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των Εκλογών 2019 στο iefimerida και παρακολουθείστε τις εξελίξεις σχετικά με τις Εθνικές Εκλογές 2019.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ekloges/triti-orkizetai-nea-kybernisi-proto-ypoyrgiko

 

  07 July, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα