Τριών Ιεραρχών: Κανονικά τα σχολεία, κλειστά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

  30 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τριών Ιεραρχών: Κανονικά τα σχολεία, κλειστά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια αργία για τα σχολεία, αλλά πλέον είναι μόνο για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Έτσι αύριο (30.01.2023) τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Το ότι ανήμερα των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου).

Η εγκύκλιος για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Δείτε την εγκύκλιο

Αντίθετα από τα σχολεία, λόγω της ημέρας των Τριών Ιεραρχών θα είναι κλειστά τα φροντιστήρια αλλά και κέντρα ξένων γλωσσών αφού παραμένει σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση του 2016, σύμφωνα με την οποία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι αργία.

 

  30 January, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα