Τσίπρας: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τετραετίας

mesaralive.gr  18 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Τσίπρας: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τετραετίας

Φωτο:skai.gr

Κάλεσμα στους νέους από τον Τσίπρα να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ό,τι επιθυμούν. Επίθεση στη ΝΔ για το θέμα Φλαμπουράρη.

Μετείχε σε έναν διαφανή διαγωνισμό το 2014, τόνισε. Περιφερειάρχης ήταν από τη δεξιά και αντιπεριφερειάρχης το δεξί χέρι του Μεϊμαράκη.

Ας μας κρίνουν οι νέοι, αν πιστεύουν ότι πουλήσαμε τη διαπραγμάτευση και δεν προσπαθήσαμε για το καλύτερο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον AΝΤ1.

Επανέλαβε ότι στόχος ήταν μια καλύτερη συμφωνία και αυτό ψήφισε ο λαός στο δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η ΝΔ δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς στην ψηφοφορία για το μνημόνιο, δεδομένου ότι έλεγε «φέρε ό,τι είναι για να το υπογράψουμε». Το πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία ωστόσο είναι διαφορετικό θέμα. «Η ΝΔ λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, πώς θα το διαπραγματευτεί;», αναρωτήθηκε.

Εκτίμησε ότι αφού τον Ιανουάριο, που υπήρχε τρομοκρατία αλλά και μια ομάδα στο κόμμα που μιλούσε για έξοδο από το ευρώ, το κόμμα πήρε 149 βουλευτές, μπορεί τώρα να πάρει δύο ακόμα. «Ορισμένοι βουλευτές έφυγαν, όχι ο λαός», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα πώς μπορεί να γίνει αυτό μετά τη διάσπαση.

Εκανε λόγο για έναν κόσμο που δεν εκφράζεται και δεν απαντά στις δημοσκοπήσεις. Εμεις πηγαίνουμε με ξεκάθαρο σχέδιο. Θέλουμε την πλειοψηφία, αλλά ακόμα και αν την κερδίσουμε, θέλουμε συνεργασίες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε έντιμες συνεργασίες, τόσο με τους ΑΝΕΛ, όσο και στην επιλογή του ΠτΔ.

Ακόμα και να δεν έχουμε απόλυτη πλειοψηφία, θα κάνουμε κυβέρνηση, επανέλαβε. Το κρίσιμο ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση θα είναι προοδευτική ή συντηρητική, ή θα επιστρέψει στο παλαιό. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέβασε το ψηφοδέλτιο Σαμαρά. Με αυτούς θα κυβερνήσει, σημείωσε.

Οι εκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, τόνισε. «Ο λαός θα κρίνει αν τα χέρια μας θα είναι δεμένα». Υπάρχει πλατφόρμα μπροστά μας και πρέπει να πολεμήσουμε στο εσωτερικό μέτωπο.

Μας λένε ότι καταστρέψαμε τους συνταξιούχους, όταν οι προηγούμενοι έκοψαν τις απολαβές κατά 40%, υποστήριξε και απαρίθμησε αυτά που κατάφερε να σώσει. Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ήταν κάτι που είχαμε εξαγγείλει. «Δεν μπορείς να βγαίνεις σε σύνταξη στα 50, δεν είναι προοδευτικό». Στόχος τώρα είναι να κερδίσουμε το ανακεφαλαιοποιητικό σύστημα, θα δώσουμε μάχη.

Θα γυρίσει μπούμερανγκ

Απαντώντας για το θέμα Φλαμπουράρη είπε ότι «θα γυρίσει μπούμερανγκ». «Είναι τόσο οφθαλμοφανές ότι είναι κατασκευή». Γιατί κατηγορείται; Γιατί πριν γίνει υπουργός, το 2014, πήρε μια δουλειά σε διαφανή διαγωνισμό. «Τη δουλειά την έδωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου αντιπεριφερειάρχης είναι το δεξί χέρι του Μεϊμαράκη από το υπουργείο Αμυνας», τόνισε και αναρωτήθηκε πού είναι το μεμπτό.

«Είναι άθλιο», σχολίασε για την εμπλοκή του πατέρα του στον προεκλογικό αγώνα. Φυλακίστηκε στη χούντα και αναγκάστηκε να φύγει στη Σαουδική Αραβία, αποκάλυψε. «Η ζωή μου είναι γνωστή, δεν σας κάνει εντύπωση που ξαφνικά έγινε θέμα το παιδί μου και το σχολείο που πηγαίνει, η γυναίκα μου;» αναρωτήθηκε.

Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι, αλλά προσπαθούν να ρίξουν λάσπη και να δείξουν ότι όλοι είναι ίδιοι.

Παραλάβαμε ελλείμματα

Ημασταν με τη θηλιά στον λαιμό από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Όταν αναλάβαμε, τα χρήματα έφθαναν για δύο μήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κινήσεις με φιλολαϊκό πρόσημο για να ανακουφίσει τον λαό.

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι η κυβέρνηση «μάτωσε, έφτασε στα άκρα βάζοντας τον ελληνικό λαό στη διαπραγμάτευση». Όμως οι αντιστάσεις που βρήκαμε στη διαπραγμάτευση ήταν μεγαλύτερες από αυτές που περιμέναμε. Όποια συμφωνία και να φέρναμε, θα είχε τον χαρακτηρισμό μνημόνιο, συμπλήρωσε.

Ωστόσο, μέσω της συμφωνίας κερδίσαμε έδαφος για τη χώρα. Αν βγαίναμε από το ευρώ, αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό θα αγόραζαν όλη την Ελλάδα.

Υπήρχε σχέδιο αριστερής παρένθεσης, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως ήθελαν να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή μάς πίεζε να υπογράψουμε οτιδήποτε. Κατηγορούν εμάς για τους 7 μήνες, ενώ αυτοί 40 χρόνια διέλυσαν τα πάντα.

Κάναμε λάθη, είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως δεν κάνουν λάθη εκείνοι που δεν προσπαθούν. Ως ένα από τα σημαντικότερα λάθη ανέφερε ότι «στις 20 Φλεβάρη δεν απαίτησα να είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα».

 

Πηγή:euro2day.gr

 

mesaralive.gr  18 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα