Τσίπρας: Θα υποστεί κυρώσεις η Τουρκία αν επιβεβαιωθεί η γεώτρηση

  16 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Τσίπρας: Θα υποστεί κυρώσεις η Τουρκία αν επιβεβαιωθεί η γεώτρηση

«Αποφασίσαμε από κοινού να συνδιαμορφώσουμε τα βήματα της Ελλάδας και Κύπρου σε διπλωματικό επίπεδο, στο πλαίσιο της ΕΕ».

Την απόφαση Ελλάδας και Κύπρου να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την ερχόμενη Πέμπτη, την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκιά αν επιβεβαιωθεί γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. 

«Αποφασίσαμε από κοινού να συνδιαμορφώσουμε τα βήματα της Ελλάδας και Κύπρου σε διπλωματικό επίπεδο, στο πλαίσιο της ΕΕ. Συμφωνήσαμε να κινηθούμε ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος την επόμενη εβδομάδα η σύνοδος κορυφής να λάβει τις σωστές αποφάσεις», είπε. 

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία πως όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες. 

Κατέληξε ότι όλοι οι έλληνες είναι και πρέπει να το γνωρίζουν και να το αισθάνονται, απόλυτα ασφαλείς, καθώς η χώρα μας έχει διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο τόσο ισχυρά, όσο ποτέ άλλοτε. 

Για τις κλιμακούμενες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα ενημερώσουν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδης, τους ομολόγους τους, αύριο Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο 

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  16 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα