Τυμπάκι: Συνεχίζουν να αγωνιούν οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα που έχει ανάγκη η κοινωνία

mesaralive.gr  28 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τυμπάκι: Συνεχίζουν να αγωνιούν οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα που έχει ανάγκη η κοινωνία

Αβεβαιο ακόμη το μέλλον των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπιτι»

Συνεχίζεται η αγωνία για τις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φαιστού, οι οποιες παραμένουν απλήρωτες για 12 μήνες περίπου.

Το μέλλον του Προγράμματος είναι γενικά αβέβαιο, με δεδομένο ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί λήγει το 2019, όμως η κατάσταση των εργαζομένων στο Δήμο Φαιστού είναι πραγματικά τραγική, όπως επισήμανε από χθες με αναλυτικό του ρεπορτάζ το mesaralive.gr.

«Υπαρχουν θετικά μηνύματα, καθώς όπως μαθαίνουμε υπαρχει μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Είμαστε σε κομβικό σημείο», αναφέρει η Γραμματέας του Παγκρήτιου Συλλόγου Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων Αναστασία Πανούση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 οι 3500 εργαζόμενοι εχουν υπογράψει συνολικά 27 συμβάσεις! Και παρά το γεγονός αυτό, ακόμη και σήμερα, δεν υπαρχει πρόθεση για τη μονιμοποίηση τους.

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όπου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα, ενώ επιτυχημένη θεωρήθηκε και η χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση, με τη συμμετοχή και των Κρητικών εργαζόμενων.

 

mesaralive.gr  28 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα