Υπ΄ «ατμόν» οι αγρότες της Μεσαράς

mesaralive.gr  04 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Υπ΄ «ατμόν» οι αγρότες της Μεσαράς

Φωτο: e-typos.com

Σε εγρήγορση έχει βάλει η νέα 48η ωρη απεργία της ΠΝΟ, τους αγρότες της Κρήτης και της Μεσαράς.

Αν και σήμερα αναμενόταν να λήξει η απεργία και να ταξιδέψουν τα πλοία, η ΠΝΟ εξήγγειλε νέα απεργία κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει σε λειτουργία ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος  προβλέπει ότι σε περιπτώσεις απεργίας και μετά τις 72 ώρες θα πρέπει να φεύγει ένα πλοίο με αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη. Ήδη γίνονται επαφές μέσω Ομοσπονδιών και Περιφέρειας  για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου. Το θέμα που τίθεται βέβαια είναι ότι θα πρέπει να φύγει πλοίο άμεσα από την Κρήτη για να προστατευτεί η τοπική αγροτική οικονομία, να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών των αγροτικών προϊόντων που παρουσιάστηκε λόγω της απεργίας και να προστατευτούν οι εξαγωγές και μαζί και ο αγροτικός κόσμος.

Παρέμβαση για την ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν οι Τομεάρχες Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Νότης Μηταράκης αντίστοιχα, αναφορικά με την συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ και την αδιαφορία όπως αναφέρουν του αρμόδιου Υπουργού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 «Τέταρτη ημέρα απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία δεν επιτρέπει τη διενέργεια δρομολογίων από και προς τη νησιωτική περιφέρεια.

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους, παραγωγοί και έμποροι δυσκολεύονται στην μεταφορά των προϊόντων τους και η μεταφορά προσφύγων έχει διακοπεί, δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας σήμερα παραμένει άπραγος, όταν το πρώτο 48ωρο «χειροκροτούσε» την απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα που προκαλεί.

 Τον καλούμε πριν διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος της ανευθυνότητάς του, να καταλάβει ότι δε μπορεί να είναι παρατηρητής στα γεγονότα που εξελίσσονται, και να ενεργοποιήσει άμεσα την διάταξη του άρθρου 25 του ν. 4256/2014 που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για «πλοίο ασφαλείας» και προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες, αλλά και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων

 

mesaralive.gr  04 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα