Υπέβαλε και γραπτώς την παραίτησή του ο Μανώλης Χαριτάκης

mesaralive.gr  26 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Υπέβαλε και γραπτώς την παραίτησή του ο Μανώλης Χαριτάκης

Φώτο: mesaralive

Και γραπτώς υπέβαλε σήμερα το πρωί στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη την παραίτησή του από Αντιδήμαρχος ο κ. Μανώλης Χαριτάκης.

Όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive.gr μετά τη φραστική επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ Φαιστού από κατοίκους και το πρόεδρο του Αντισκαρίου, ο κ. Χαριτάκης για λογους ευθιξίας δήλωση προφορικά ότι παραιτείται. Σήμερα το πρωί, εμμένοντας στην απόφασή του, υπέβαλε και γραπτώς την παραίτησή του στον Δήμαρχο.

Στην παραίτησή του ο κ. Χαριτάκης αναφέρει:

«Θέμα: Παραίτηση από το αξίωμα του Αντιδημάρχου Φαιστού.

Προς τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Αρμουτάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Νικολακάκη.

Κ. Δήμαρχε, με την παρούσα επιστολή σας υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση  του Αντιδημάρχου του Δήμου Φαιστού. Η ενέργειά μου αυτή είναι συνέχεια της προφορικής μου παραίτησης την οποία υπέβαλα δημοσίως την 25η Νοεμβρίου 2015 δηλαδή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Κ. Δήμαρχε με την απρόκλητη και άδικη επίθεση που δέχτηκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 25η Νοεμβρίου από κατοίκους και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αντισκαρίου και τις απαξιωτικές εκφράσεις που εκτοξεύτηκαν στο πρόσωπό μου που προσβάλουν τόσο εμένα ως άνθρωπο αλλά και τη θεσμική ιδιότητα που υπηρετώ (ως γνωστόν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ – ΑΜΙΣΘΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ) για λόγους ευθιξίας σας καταθέτω σήμερα και εγγράφως την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και παρακαλώ να κινήσετε άμεσα τις διαδικασίες αντικατάστασής μου

Θα  ήθελα  με αφορμή την επιστολή αυτή να καταγγείλω κάθε ενέργεια που προσβάλει τα δημοκρατικά αιρετά όργανα της τοπικής κοινωνίας μας και καθιερώνει τακτικές μη δημοκρατικής συμπεριφοράς που δεν τιμούν κανένα και τελικά δεν συμβάλουν ούτε στην επίλυση των ζητημάτων που κάθε φορά απασχολούν την περιοχή μας.

Με τιμή Χαριτάκης Εμμανουήλ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φαιστού».

 

Τα σημειώματα

Ο κ. Χαριτάκης μιλώντας σήμερα στο mesaralive.gr εξέφρασε την πικρία του για την αντιμετώπιση που είχε από τους κατοίκους και τον πρόεδρο του Αντισκαρίου, εξηγώντας τι ακριβώς είναι τα σημειώματα τα οποία αναφέρθηκαν χθες από τους κατοίκους του Αντισκαρίου . «Κατηγορήθηκα από τους κατοίκους του Αντισκαρίου και τον Πρόεδρο ότι έστειλα μηχανήματα επιλεκτικά στο χωριό τους.  Μίλησαν για σημειώματα με τα δικά μου γράμματα. Θα σας πω τι συμβαίνει.  Έχω άριστες σχέσεις με όλους τους προέδρους αν και γνωρίζω πολύ λίγους από τα τοπικά συμβούλια. Στόχος όλων μας θεωρώ ότι πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του κάθε χωριού. Όλων των κατοίκων.  Όταν πάνε τα μηχανήματα σε ένα χωριό φυσικό είναι να ενημερώνεται ο πρόεδρος. Ο εκάστοτε πρόεδρος.  Εξάλλου είναι και αυτός που γνωρίζει τα προβλήματα του χωριού καλύτερα από τον καθένα. Όταν το μηχάνημα πάει σε ένα χωριό  είναι φυσικό ο Πρόεδρος να υποδεικνύει αφού όπως είπα ξέρει τα προβλήματα καλύτερα από τον καθένα.   Οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων είναι εξουσιοδοτημένοι γι΄ αυτό, ωστόσο όταν  γίνονται εξαιρέσεις και ο πρόεδρος αδικήσει κάποιον, τα παράπονα γι αυτές τις εξαιρέσεις, έρχονται στο γραφείο του Αντιδημάρχου. Αν ο Αντιδήμαρχος λείπει τα παράπονα αυτά θα γραφτούν από τη γραμματέα για να έχει και την ενημέρωση στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος ο οποίος και στέλνει πλέον τα μηχανήματα σε αυτούς που έκαναν τα παράπονα. Για τέτοια σημειώματα μιλάμε με ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που διαμαρτυρήθηκαν ότι έγιναν εξαιρέσεις». 

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  26 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα