Υπέκυψε στα τραύματά του Παλαιστίνιος διασώστης μετα από πυρά που δέχτηκε

  11 June, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Υπέκυψε στα τραύματά του Παλαιστίνιος διασώστης μετα από πυρά που δέχτηκε

Παλαιστίνιος διασώστης υπέκυψε ένα μήνα αφού τραυματίστηκε από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια διαδήλωσης και επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι ο Μοχάμεντ αλ Τζντάιλι, 36 ετών, χτυπήθηκε στο κεφάλι με πλαστική σφαίρα «την ώρα που εκτελούσε το ανθρωπιστικό του έργο» στο βόρειο τμήμα της Γάζας στις 3 Μαΐου.

Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Χεβρώνας της Δυτικής Όχθης όπου και πέθανε, πρόσθεσε η Ερυθρά Ημισέληνος. Ούτε το υπουργείο ούτε η οργάνωση αρωγής διευκρίνισαν πότε πέθανε ο διασώστης.

Από τα τέλη Μαρτίου 2018 οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας συγκεντρώνονται κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό που τους έχουν επιβάλει.

Από τον Μάρτιο του 2018 τουλάχιστον 294 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, κυρίως στις συγκρούσεις που ξεσπούν στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τρεις ακόμη Παλαιστίνιοι διασώστες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους ο 22χρονος Ράζαν αλ Νάτζαρ, ο θάνατος του οποίου είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  11 June, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα