Υπό συνεχή παρακολούθηση οι πολυτραυματίες του φονικού σεισμού

  22 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Υπό συνεχή παρακολούθηση οι πολυτραυματίες του φονικού σεισμού

Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και βρίσκονται υπό την επίβλεψη των γιατρών

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) νοσηλεύονται οι 4 τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση στη Κω, που μεταφέρθηκαν το πρωί στην Κρήτη με C 130.

Στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα σε πολλά σημεία του σώματός του νοσηλεύεται ο 21χρονος Σουηδός. Ο 23χρονος Νορβηγός νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική έχοντας μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ακρωτηριασμό στο κάτω άκρο του αριστερού του ποδιού στην περιοχή της κνήμης, ενώ υποβλήθηκε και σε ακρωτηριασμό και στο κάτω άκρο και του δεξιού του ποδιού.

Στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύεται ο 37χρονος Έλληνας με κάταγμα οφθαλμικής κόγχης και στην ορθοπεδική κλινική η 28χρονη Ελληνίδα με κατάγματα στα κάτω άκρα ενώ η ίδια υποβλήθηκε και σε θωρακοχειρουργική εξέταση.

Όλοι οι τραυματίες βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ Ελένη Γιακουμάκη σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρισκόταν από το πρωί το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του Ηρακλείου.

 

cretalive.gr

 

  22 July, 2017 ΚΟΣΜΟΣ