Υποψίες για κύκλωμα διακινητών προσφύγων με τοπικούς συνδέσμους

mesaralive.gr  23 August, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Υποψίες για κύκλωμα διακινητών προσφύγων με τοπικούς συνδέσμους

​«Γρίφος» για την Ασφάλεια Ηρακλείου ο εντοπισμός Αιγύπτιου στον Τσούτσουρα

Το κουβάρι μιας μυστηριώδους υπόθεσης καλούνται να ξεμπλέξουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου που διερευνούν με προσοχή καταθέσεις αλλά και πληροφορίες που σχετίζονται με την δράση κυκλώματος διακίνησης προσφύγων και μεταναστών στα νότια της Κρήτης.

Το έναυσμα για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δόθηκε μετά τον εντοπισμό 30χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος περιφερόταν στην περιοχή του Τσούτσουρα. 

Η αινιγματική του παρουσία σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν, επέβαλαν την προσαγωγή του. Ο νεαρός αλλοδαπός φέρεται να προέβαλε τον εξής ισχυρισμό: έκανε λόγο για μεγάλο κύκλωμα διακινητών, από το οποίο προσπάθησε να διαφύγει για να μην τον ξυλοκοπήσουν επειδή δεν είχε χρήματα να πληρώσει για το δρομολόγιο. Υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να κρυφτεί για να γλυτώσει από τα χέρια τους.

Η υπόθεση όμως είναι αρκετά περίπλοκη με τις Αρχές να διερευνούν κατά πόσο έχουν βάση οι ισχυρισμοί αυτοί και εάν όντως πρόκειται για κάποιον απελπισμένο πρόσφυγα ή κρύβεται κάτι άλλο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ελέγχονται ονόματα αλλοδαπών σε τοπικό επίπεδο για πιθανές διασυνδέσεις τους με μεγάλο κύκλωμα διακινητών.

Αν επαληθευθούν κάποιες από τις πληροφορίες που ελέγχονται, τότε σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Οι καιροί, άλλωστε, είναι πονηροί αλλά κι επικίνδυνοι και απαιτούν από τις Αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας αυξημένα «αντανακλαστικά».

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  23 August, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα