Υπόθεση Novartis: Αίτημα άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

  08 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Υπόθεση Novartis: Αίτημα άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. Αίτημα για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Για ποιους αρχειοθετείται η υπόθεση και για ποιους παραμένει "ανοιχτή".

Αίτημα για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis διαβιβάζεται στη Βουλή από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Οι εισαγγελείς κατέληξαν σε ενδείξεις για δωροδοκία του πρώην υπουργού Υγείας.

Πριν προχωρήσουν στην κλήση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου (κι εν συνεχεία, στην άσκηση ποινικής δίωξης), οι εισαγγελείς διαβιβάζουν τη δικογραφία στη Βουλή για την άρση της ασυλία του καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Παράλληλα, η υπόθεση αρχειοθετείται για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέας Λυκουρέντζο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Παναγιώτη Πικραμμένο.

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνη Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μάριο Σαλμά.

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα και αύριο, αναμένεται η κλήση των μη πολιτικών προσώπων (πάνω από 20) στην υπόθεση για τα αδικήματα κατά περίσταση της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  08 April, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα