Xανιά: Έτρεξαν στη μνήμη της Σούζαν

  30 June, 2020 ΑΡΘΡΑ
Xανιά: Έτρεξαν στη μνήμη της Σούζαν

«Δολοφονήθηκε γιατί απλά ήταν γυναίκα»

Μήνυμα για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία έστειλαν γυναίκες από τα Χανιά, που στη μνήμη της αδικοχαμένης βιολόγου Σούζαν Iτον, πραγματοποίησαν έναν συμβολικό ημιμαραθώνιο τρέχοντας 21.100 μέτρα στην τραγική διαδρομή όπου εκείνη δολοφονήθηκε, πέρυσι το Καλοκαίρι.

O ημιμαραθώνιος διοργανώθηκε το Σάββατο, 27 Ιουνίου, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγική δολοφονία της βιολόγου, με πρωτοβουλία των 4 γυναικών οι οποίες είναι ερασιτέχνες δρομείς και λάτρεις του αθλητισμού, στην διαδρομή Κολυμπάρι – Μάλεμε και αντιστρόφως.

Υπενθυμίζεται ότι η Aμερικανίδα βιολόγος αγνοείτο από τις 2 Ιουλίου το 2019 στην περιοχή του Κολυμπαρίου και βρέθηκε στις 9 Ιουλίου άγρια δολοφονημένη και σεξουαλικά κακοποιημένη σε σπηλιά στο Μάλεμε.

Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη της και ταυτόχρονα να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, η Κατερίνα και η Σοφία από την περιοχή του Δήμου Πλατανιά και η Ανία και η Εσμεράι που ζουν μόνιμα στην Κρήτη, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έτρεξαν το πρωί του Σαββάτου από το Κολυμπάρι, κοντά στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης μέχρι το Μάλεμε (στο ύψος γνωστού σούπερ μάρκετ), σε μια απόσταση 10,5 χλμ, μετ’ επιστροφής, συνολικά 21.100 μέτρα.

Αφετηρία και τερματισμός ήταν σύμφωνα με το cretalive.gr το σημείο όπου η Αμερικανίδα βιολόγος χτυπήθηκε, κοντά στην Ορθόξοδο Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι.

Στο σημείο αυτό οι γυναίκες σταμάτησαν για λίγο μαζί με τα παιδιά τους, σε μια στιγμή συναισθηματικά φορτισμένη, αγκάλιασαν η μία την άλλη και ατενίζοντας το πέλαγος άφησαν στη μνήμη της Σούζαν Ιτον λίγα λουλούδια.

Δολοφονήθηκε επειδή απλά ήταν γυναίκα

Το «παρών» έδωσαν και κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους, όπως η Χρυσούλα που μαζί με τις κόρες της άφησαν λουλούδια στο ίδιο σημείο.

Σε κείμενο τους προς τα “Χανιώτικα νέα” οι γυναίκες έστειλαν το εξής μήνυμα: «Ένα χρόνο μετά τρέξαμε στη μνήμη μιας γυναίκας, μιας μητέρας, μιας επιστήμονος, μιας Κυρίας που αγάπησε την φύση της Κρήτης μας και τον τόπο μας !

Στο όνομα της Ίτον που δολοφονήθηκε σε αυτόν τον τόπο που αγάπησε επειδή απλά ήταν γυναίκα.

 

  30 June, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα