Ζαρός: Εντάσεις και ενστάσεις, στη λαϊκή συνέλευση

  06 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ζαρός: Εντάσεις και ενστάσεις, στη λαϊκή συνέλευση

Παρουσία περισσοτέρων από 250 ατόμων, πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού, το βράδυ του Σαββάτου 04/08/2018, με αφορμή τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει γύρω από το άνοιγμα νέας γεώτρησης στην περιοχή του Βοτόμου, στη λίμνη.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα της Πάνω Ρίζας» το κάλεσμα για Λαϊκή Συνέλευση είχαν απευθύνει φορείς του χωριού, ενώ στην συντονιστική επιτροπή βρισκόταν εκπρόσωποι φορέων και ο τοπικός αντιδήμαρχος κ. Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας.

Οι αντιδράσεις τόσο των φορέων όσο και μεγάλης μερίδας πολιτών, έχουν να κάνουν με την πρόταση που έχει καταθέσει στην Περιφέρεια ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης  και ζητάει από την αρμόδια υπηρεσία, αδειοδότηση για να ανοιχτεί νέα γεώτρηση.

Τόσο ο Τ.Ο.Ε.Β, όσο και αρκετοί φορείς και κάτοικοι, ζήτησαν εξηγήσεις για την ενέργεια αυτή, εκφράζοντας φόβους για τη μελλοντική χρήση του νερού, αφού όπως ειπώθηκε, το νερό που πρόκειται να δώσει η νέα αυτή γεώτρηση, θα καλύπτει σε μεγάλο μέρος τις ανάγκες της εταιρείας εμφιαλώσεως νερού.

Αν και ο ίδιος ο Δήμαρχος απουσίαζε, τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Χαλκιαδάκης και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας, κ. Γιώργος Φυλακτάκης.

Παρά τις κατα διαστήματα εντάσεις, η συζήτηση δεν κατέληξε πουθενά, ενώ δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον ίδιο τον Δήμαρχο και να ενημερωθεί ακριβώς για την ιδέα της πρότασης για άνοιγμα νέας γεώτρησης.

Η μεγάλη πάντως πλειοψηφία των παρόντων, εξέφρασε έντονους φόβους για την πιθανή νέα γεώτρηση, όσον αφορά τη διαχείρισή της και την πιθανή εκμετάλλευσή της μελλοντικά από ιδιώτη, την εποχή που το φαινόμενο της λειψυδρίας κυριαρχεί ανα τον πλανήτη!

 

  06 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα