
Ένα ζευγάρι Ιταλών, ηλικίας περίπου 50 ετών, κατάφερε να γλυτώσει, όταν το σπίτι του ισοπεδώθηκε από μια κατολίσθηση στη Λιγουρία, χάρη στις δύο γάτες του, όπως αφηγήθηκαν σήμερα οι ίδιοι σε μια ιταλική εφημερίδα.
«Η σύζυγός μου ξύπνησε, διότι ο Σεβάχ και ο Μωυσής, οι γάτοι μας, έκαναν θόρυβο» εξήγησε ο Κλαούντιο Πιάνα, κάτοικος του Κάμπο Λιγκούρε (βορειοδυτικά), σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα Secolo XIX.
Μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι, η Σαμπρίνα Πελεγκρίνι, η σύζυγος του Πιάνα, «παρατήρησε ότι οι γάτες έπαιζαν με ένα κομμάτι γύψου που είχε πέσει από το ταβάνι. Κατόπιν, είδαμε τους τοίχους που ήταν γεμάτοι ρωγμές» περιέγραψε ο διασωθείς.
Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την κατολίσθηση, η οποία υπέσκαψε τα θεμέλια του σπιτιού τους, που βρίσκεται στις πλαγιές ενός λόφου.
Το ζευγάρι προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, ωστόσο το όχημα παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο λάσπης. Πυροσβέστες τους διέσωσαν.
Δείτε επίσης
- Ουκρανία: οι βομβαρδισμοί των τελευταίων ωρών – 26 νεκροί ανάμεσά τους τρία παιδιά
- Παγκόσμια ανησυχία: Ο Τραμπ επιβάλλει σαρωτικούς δασμούς σε δεκάδες χώρες
- Ευημερία: Πόσο ικανοποιημένοι είμαστε με τη ζωή μας; Διευρύνεται το χάσμα Βορρά-Νότου
- Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Στη Χαβάη και την Αλάσκα τα πρώτα κύματα τσουνάμι
- Νετανιάχου: Δεν υπάρχει λιμός στη Γάζα, είναι fake news
Σχετικά άρθρα
- Θηρασιά: Κατολίσθηση σε πρώτο πλάνο – Λέκκας: Υψηλός ο κίνδυνος, απαραίτητη η λήψη μέτρων
- Λέκκας για κατολίσθηση στην Ιεράπετρα: Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί
- Ανακάλυψε ότι ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και την έδειρε μέχρι θανάτου
- Περιπέτεια για ζευγάρι στη Γραμβούσα-Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Οι γάτες μπορούν να αναγνωρίσουν το όνομά τους, βεβαιώνει μια ιαπωνική έρευνα