21 αλμυρές συνταγές με ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι του Πάσχα

Το τραπέζι της μεγάλης γιορτής είναι πλούσιο και έχει μια δόση υπερβολής με αποτέλεσμα πολλές φορές αρκετή ποσότητα φαγητού να περισσεύει. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να το πετάμε, με λίγη φαντασία μετατρέπουμε ό, τι μένει από το πασχαλινό γεύμα σε καινούργια, νόστιμα φαγητά και μεζέδες.
Το αρνί ή το κατσίκι σπάνια καταναλώνεται ολόκληρο μεμιάς. Για να μην το βαρεθούμε τις επόμενες μέρες το «μεταμφιέζουμε» σε πίτες, σάντουιτς και λαχταριστές μπρουσκέτες. Με τα κόκκινα πασχαλινά αυγά μπορούμε να φτιάξουμε χορταστικές σαλάτες-γεύματα ή πρώτης τάξεως μεζέδες, όπως τα ανδριώτικα αυγά τουρσί και πανέ που πάνε τέλεια με τσιπουράκι. Ακόμα και η περισσευούμενη μαρουλοσαλάτα μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια γρήγορη ομελέτα ή να μετατραπεί σε θρεπτικό χορτόρυζο.
Δείτε επίσης
- Πανελλήνιες 2025: Το πρόγραμμα, οι οδηγίες του υπουργείου και τα εξεταστικά κέντρα
- Βούτες: το αργιλώδες έδαφος και το παλιό δίκτυο αποχέτευσης υπεύθυνα για τις καθιζήσεις
- Δημοσκόπηση: Μικρή άνοδος για τη Ν.Δ-Ξανά στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ
- Νέες συντάξεις «δύο ταχυτήτων» στον ιδιωτικό τομέα
- Κεφτεδάκια κοτόπουλο της Αργυρώς