21 αλμυρές συνταγές με ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι του Πάσχα

Το τραπέζι της μεγάλης γιορτής είναι πλούσιο και έχει μια δόση υπερβολής με αποτέλεσμα πολλές φορές αρκετή ποσότητα φαγητού να περισσεύει. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να το πετάμε, με λίγη φαντασία μετατρέπουμε ό, τι μένει από το πασχαλινό γεύμα σε καινούργια, νόστιμα φαγητά και μεζέδες.
Το αρνί ή το κατσίκι σπάνια καταναλώνεται ολόκληρο μεμιάς. Για να μην το βαρεθούμε τις επόμενες μέρες το «μεταμφιέζουμε» σε πίτες, σάντουιτς και λαχταριστές μπρουσκέτες. Με τα κόκκινα πασχαλινά αυγά μπορούμε να φτιάξουμε χορταστικές σαλάτες-γεύματα ή πρώτης τάξεως μεζέδες, όπως τα ανδριώτικα αυγά τουρσί και πανέ που πάνε τέλεια με τσιπουράκι. Ακόμα και η περισσευούμενη μαρουλοσαλάτα μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια γρήγορη ομελέτα ή να μετατραπεί σε θρεπτικό χορτόρυζο.
Δείτε επίσης
- Μικροπλαστικά ανιχνεύθηκαν σε πολλά ροφήματα – Ποιο είχε τα περισσότερα
- Oμάδα 27 μεταναστών μεταφέρθηκε στους Καλούς Λιμένες
- Πρασόρυζο της Αργυρώς
- ΕΟΠΥΥ: Νέοι κόφτες στις διαγνωστικές εξετάσεις για περιορισμό δαπανών
- Πληρωμές:Ως το απόγευμα μικρά υπόλοιπα τσεκ νεαρών αναδιανεμητικής, αύριο βιολογικά καi μελισσοκομία