5 Χρόνια δράσεων!!! 5 Χρόνια ΔΡΩ

Γράφει ο Στέφανος Καργάκης  10 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
5 Χρόνια δράσεων!!! 5 Χρόνια ΔΡΩ

Ένα εξαιρετικό άρθρο για την ομάδα Νεολαίας Φαιστού ΔΡΩ, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ΔΡΩ (bestidro.gr) o Πρόεδρός της Στέφανος Καργάκης.

Όπως αναφέρει

«Καμιά φορά, όπως πρόσφατα ξανά ανέφερα σε μια σχετική συζήτηση, το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι για να αλλάξεις τον κόσμο είναι η θέληση και η υπομονή. Κάπως έτσι ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια η ΔΡΩ. Από μια ιδέα της στιγμής που την πίστεψαν κάποιοι νέοι και έβαλαν ως βασικό στόχο να προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία που ζουν και η κάθε τους κίνηση να στοχεύει στην αλλαγή προς το καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή, 10 Μαρτίου 2012, γίνεται η πρώτη συνάντηση στο αμφιθέατρο του Κούλε Μοιρών μιας και είναι από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια ανοιχτή συζήτηση. Η ομάδα ξεκινάει. Θέτουμε ως κοινό στόχο να αλλάξουμε τον κόσμο. Βάζουμε όλη μας την δύναμη να αποδείξουμε πρώτα πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό ότι δεν είμαστε άλλη μια φούσκα. Οι δυσκολίες στα πρώτα βήματα μας τεράστιες. Είμαστε άγνωστοι και ο κόσμος μας αντιμετωπίζει θετικά μεν αλλά με μια επιφυλακτικότητα δε, που μας δυσκολεύει να κινηθούμε.

Λίγο καιρό μετά ο κόσμος βλέπει ότι πίσω από τις δράσεις μόνο καλές προθέσεις κρύβονται. Αρχίζουν να μας αγκαλιάζουν και αμέσως φαίνεται ότι η κοινωνία αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή.

Και φτάνουμε στο σήμερα, 10 Μαρτίου 2017, πέντε χρόνια δράσεων. Πέντε χρόνια αφιλοκερδούς και ανιδιοτελούς προσφοράς. Πέντε χρόνια που δεν ξέρω αν θα πρέπει να ευχηθώ να τα εκατοστίσουμε ή να πάψουμε να υπάρχουμε μιας και θα έχουμε πετύχει το στόχο μας και η κοινωνία δεν θα μας έχει ανάγκη.

Κλείνοντας όμως δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω αυτό που αποκόμισα από τα πέντε αυτά χρόνια, ότι όσο ουτοπική φαινόταν στην αρχή αυτή η πολυσυζητημένη αλλαγή, άλλο τόσο υλοποιήσιμη αποδεικνύεται ότι είναι. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό, προσπαθώντας ακόμη και στο λάθος σημείο να είμαστε ο σωστός άνθρωπος».

 

Γράφει ο Στέφανος Καργάκης  10 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα