Aγγλία και Ιταλία θα διεκδικήσουν τον ευρωπαϊκό θρόνο!

  08 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Aγγλία και Ιταλία θα διεκδικήσουν τον ευρωπαϊκό θρόνο!

It's coming home, βροντοφώναξαν στο Γουέμπλεϊ οι 50.000 εκστασιασμένοι Αγγλοι οπαδοί, οι οποίοι βλέπουν το όνειρο να πλησιάζει πιο κοντά. Τα Τρία Λιοντάρια επικράτησαν 2-1 της Δανίας στην παράταση έπειτα από έναν συναρπαστικό ημιτελικό στον οποίο έσπασαν καρδιές με εκτελεστή τον παραλίγο μοιραίο Χάρι Κέιν. Η Εθνική Αγγλίας που ήταν ανώτερη, αποδείχθηκε και πάλι αποτελεσματική, πήρε την πολυπόθητη νίκη, έστω και με περιπετειώδη τρόπο, κι έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Euro, όπου στο ίδιο γήπεδο θα αναμετρηθεί την Κυριακή 11/7 (22.00) με την Ιταλία με στόχο το πρώτο της Ευρωπαϊκό.

Σε τελικό μετά από 55 χρόνια η Αγγλία

Η Αγγλία εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει στο Γουέμπλεϊ τα τελευταία χρόνια καθώς μετρά 15 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα από τη Δανία τον Οκτώβριο του 2020, κι έφτασε για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια σε έναν μεγάλο τελικό. Η προηγούμενη παρουσία της σε ένα παιχνίδι τίτλου ήταν το 1966 και πάλι στο θρυλικό Γουέμπλεϊ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που κατέκτησε απέναντι στη Γερμανία. Αν μη τι άλλο, καλός οιωνός για τους Βρετανούς... 

Φαουλάρα Ντάμσγκααρντ

Η Αγγλία μπήκε στο παιχνίδι με ορμή παίρνοντας ώθηση από τον ενθουσιασμό 50 χιλιάδων Αγγλων που βρίσκονταν στις εξέδρες. Σταδιακά όμως η Δανία έριξε τον ρυθμό και πήρε τον έλεγχο δείχνοντας ελαφρώς πιο απειλητική. Και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 30' με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ, ο οποίος νίκησε για πρώτη φορά τον Πίκφορντ, που δεν είχε δεχτεί άλλο γκολ στο Euro. Επειτα από 724' λεπτά η Αγγλία δέχθηκε γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καθώς ξεπέρασε κατά δύο λεπτά την προηγούμενη που κρατούσε από το 1966 και τον θρυλικό Γκόρντον Μπανκς. 

Ξανά αυτογκόλ

Στο Γουέμπλεϊ επικράτησε παγωμάρα για εννέα λεπτά. Αλλά γρήγορα το κλίμα αντιστράφηκε. Στο 39' οι Αγγλοι άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Κέιν και τον Σακά, ο οποίος έκανε την τελική πάσα προς τον επερχόμενο Στέρλινγκ που ήταν έτοιμος  για να εκτελέσει σε άδειο τέρμα. Τον πρόλαβε όμως ο αρχηγός της Δανίας, Κίερ, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ενα ακόμη αυτογκόλ κατά τη διάρκεια του Euro 2020, το ενδέκατο από την αρχή του τουρνουά κι ενώ σε όλα τις προηγούμενες διοργανώσεις είχαν επιτευχθεί όλα κι όλα εννέα!

Χωρίς ρίσκο

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Δανία φάνηκε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αλλά η Αγγλία είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 55' με τον Μαγκουάιρ, ο οποίος ανάγκασε τον Σμάιχελ σε μια σπουδαία επέμβαση. Με το πέρασμα του χρόνου, έπεφτε κι ο ρυθμός καθώς ήταν φανερό πως οι δυο ομάδες δεν ήθελαν να πάρουν ρίσκο. Εξ ου οι λίγες αξιόλογες φάσεις μέχρι το φινάλε του 90λεπτου που βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες (1-1).

Με χρυσό σκόρερ τον Κέιν

Στο 102' της παράτασης ο Στέρλινγκ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, ανατράπηκε εντός περιοχής από Γένσεν και Μέλε και κέρδισε το πέναλτι. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Σμάιχελ που απέκρουσε εξαιρετικά, αλλά η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Κέιν που πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 2-1 με δραματικό τρόπο. Απέναντι στον τερματοφύλακα στον οποίο έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, ο Κέιν έχασε το πέναλτι αλλά βρήκε το χρυσό 15ο γκολ απέναντι στον... καλύτερο πελάτη του Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς.  

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Ράις (95' Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95' Φόντεν), Σακά (69' Γκρίλις, 106' Τρίπιερ), Κέιν, Στέρλινγκ.

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79' Αντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (106' Βιντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88' Ματίας Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67' Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (67' Πόουλσεν).

 

  08 July, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα