
Η μείωση της παραγωγής σε μια σειρά προϊόντα λόγω της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης και το αυξημένο κόστος παραγωγής, απειλεί την επιβίωση αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι συνεχίζουν να παράγουν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.
Αν και οι τιμές στον παραγωγό σε κάποια προϊόντα, χαρακτηρίζονται από τους ίδιους καλές, η διατήρηση των αυξημένων κοστολογίων, δεν αφήνουν εισόδημα, με αποτέλεσμα ο πρωτογενής τομέας να αιμορραγεί και να συρρικνώνεται.
Δείτε επίσης
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Πόλεμος» δέκα ημερών για να αποφευχθεί lockdown
- Συζητούν τρόπους συνέχισης της διαμαρτυρίας τους οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου
- Eλαιόλαδο: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τιμής και η περίπτωση της Ισπανίας
- «Κρήτη/Kriti»: το Κρητικό ελαιόλαδο έχει πλέον Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
- Α.Σ Τυμπακίου: Ενημερωτική Εσπερίδα για την Προσωποποιημένη Άρδευση