Αναστάτωση στις Μοίρες για το ΕΠΑΛ – Ζητείται άμεσα λύση

mesaralive.gr  20 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αναστάτωση στις Μοίρες για το ΕΠΑΛ – Ζητείται άμεσα λύση

«Απαγορευτικό» από το υπουργείο στη δημιουργία δύο ειδικοτήτων - Νέος κύκλος διαμαρτυριών

Ή θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά 120 χιλιόμετρα, ή θα αλλάξουν ειδικότητα, ή θα πρέπει να μετακομίσουν στο Ηράκλειο και το Αρκαλοχώρι, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών που έλαβαν απάντηση από το υπουργείο ότι οι ειδικότητες που επέλεξαν, επειδή δεν δηλώθηκαν νωρίτερα, δεν μπορούν να δημιουργηθούν στο σχολείο τους που είναι και το μοναδικό στη Μεσαρά.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή των Μοιρών με τους γονείς να ζητούν λύση σε ένα πρόβλημα που μοιάζει να είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο συμφωνα με το neakriti.gr.

Μερίδα μαθητών επέλεξε την ειδικότητα Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού και την ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, για τις οποίες όπως λένε οι γονείς υπάρχει  κατάλληλη υποδομή και το προβλεπόμενο από τον νόμο όριο μαθητών.  

Για την ειδικότητα του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού αυτό που απαιτείται είναι απλά η αλλαγή ειδικότητας από  Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων κ΄ Κατασκευών  που υπάρχει ήδη ενώ για την ειδικότητα του Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων η επιλογή της προσθήκης αναφέρουν ότι είναι επιβεβλημένη, με βάση τον αριθμό των παιδιών που το έχουν δηλώσει.

Οι γονείς με έγγραφό τους στο υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν λύση στο πρόβλημά τους εξηγώντας ότι τα έγγραφα έφυγαν τέλη Ιουνίου από το σχολείο και πως η ενημέρωση ήταν έγκαιρη, κάτι για το οποίο όπως εξηγεί ο κ. Τερζάκης οι ίδιοι δεν είχαν ενημερωθεί, αφού η γνωστοποίηση τους έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν πλέον η όποια διορία είχε παρέλθει.

Πάντως όπως επισημάνθηκε το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει και θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση, με τους γονείς να αγωνιούν, γιατί ακόμη και στην περίπτωση που στείλουν τα παιδιά τους δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, δεν γνωρίζουν αν η πληρότητα στα τμήματα του Ηρακλείου ή και του Αρκαλοχωρίου θα επιτρέψει εκεί τη φοίτησή τους.

Για το θεμα αυτό κατατέθηκε και Ερώτηση στη Βουλή, όπως έγραψε το mesaralive.gr

 

mesaralive.gr  20 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα