Από τις Μοίρες σε όλη την Κρήτη με το ...ποδήλατο του

vianntika.gr  06 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Από τις Μοίρες σε όλη την Κρήτη με το ...ποδήλατο του

Έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο και με το ποδήλατό του ανακαλύπτει την Κρήτη, εχοντας παράλλληλα στόχο να κάνει όλο και περισσότερους να αγαπήσουν το νησί μας, μέσα από τις... δύο ρόδες.

Ο Γιαννης Γιανναδάκης, είναι παντρεμένος και μένει μόνιμα στις Μοίρες από το 2004, έχοντας αποκτήσει τη δική του οικογένεια και δύο παιδιά. Ταυτόχρονα όμως δεν ξεχνά την μεγάλη του αγάπη, το ποδήλατο. Το viannitika.gr συνάντησε τον κ. Γιανναδάκη και μίλησε μαζί του για την αγαπημένη του δραστηριότητα.

-Βόλτα και εκδρομές με τα ποδήλατα στην Κρήτη. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης και διασκέδασης ή ένα μέσο για να γνωρίσει κανείς τις άγνωστες πλευρές του νησιού;
«Το ποδήλατο είναι ένα μέσο για να γνωρίσω τις όμορφες τοποθεσίες του νησιού μας αλλά και την ψυχική δύναμη που χρειάζεται ένας ποδηλάτης, νικώντας τη ρουτίνα της καφετέριας, του ποτού, των τσιγάρων και του καναπέ. Είναι ένα μέσο εκτόνωσης, διασκέδασης, αλλά και ενας τρόπος για να γνωρίσουμε όλοι τις ομορφες, αθέατες πλευρές του νησιού»

- Πως αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο για τις εκδρομές σας; Ποιες διαδρομές προτιμάτε;
«Το ποδήλατο μπήκε στην ζωή μου πριν 5 μήνες όταν ανακάλυψα μέσο ενός φίλου το hardtail. Ή αγάπη μου για το βουνό, αλλά και για τις δύσβατες περιοχές όπως τα φαράγγια είναι ατελείωτη, πόσο μάλλον όταν κατάλαβα ότι μπορώ να πηγαίνω πλέον με το ποδήλατο. Όταν ένας στόχος εκπληρώνεται ξεκινάει ένας άλλος. Και ακόμα είμαι μόνο στην αρχή. Βόλτα με το ποδήλατο, είτε με φίλους είτε και μόνος, για μένα είναι πρώτα ψυχική γαλήνη και έπειτα η επαφή με μέρη που με το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσες να προσεγγίσεις». 

- Ποιες είναι οι ωραιότερες διαδρομές για να κάνει κάποιος εκδρομή με το ποδήλατο; Η Κρήτη προσφέρεται ως τόπος για να τον εξερευνήσει και να τον μάθει κάποιος μέσω ποδηλάτου;
«Οι επιλογές είναι άπειρες και η ομορφιά του ποδηλάτου είναι ότι δεν σε περιορίζει. Μπορείς να φτάσεις και εκεί όπου δεν μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο.
Πηγαίνεις με το ποδήλατο σε μέρη, όπου ακούς μόνο τα πουλιά που κελαηδούν αλλά και το νερό που τρέχει στο ποτάμι. Συνήθως προτιμώ τις εκτός δρόμου διαδρομές και το βουνό ιδιαίτερα. Αυτό που λέω με σιγουριά, είναι πως οι διαδρομές είναι όμορφες ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα αλλά και τι ποδήλατο έχει. Αν είναι δηλαδή κατάλληλο για βουνό ή για την ασφαλτο». 


-Οι Κρητικοί αγαπούν το ποδήλατο; Το χρησιμοποιούν ως μέσο;
«Οι Κρητικοί πιστεύω ότι είναι αρκετά πίσω στο θέμα «ποδήλατο» και όσοι το χρησιμοποιούν είναι περισσότερο για μέσα στην πόλη αποφεύγοντας την κίνηση. Συνεπώς θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά περιθώρια για να φτάσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο στο θέμα της ποδηλασίας. Ενώ αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως η Κρήτη είναι αρκετά πίσω στο θέμα των υποδομών, διότι, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, δεν υπάρχουν αρκετοί ποδηλατόδρομοι ούτε ειδικές πίστες για αγώνες ποδηλάτου».


-Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε προς όσους σκέφτονται να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους;
«Το μήνυμα που στέλνω είναι ότι το ποδήλατο αφαιρεί το άγχος που μας κατακλύζει λόγω της καθημερινότητας μας, γυμνάζει το σώμα και δίνει αυτοπεποίθηση στο μυαλό. Για παράδειγμα, πριν ξεκινήσω την ποδηλασία, δεν πίστευα με τίποτα ότι μπορώ να πάω τόσο μακριά με ποδήλατο και ότι θα τα κατάφερνα, αλλά και ότι θα συνέχιζα «κατακτώντας» όλο και πιο δύσκολες διαδρομές. Είναι αναμφίβολα ένας τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά στη Φύση, στο συνάνθρωπο και φυσικά στον ίδιο μας τον εαυτό». 
 

viannitika.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

vianntika.gr  06 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα