Από τον Ιούλιο η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε αγρότες και κτηνοτρόφους

ΑΓΡΟΤΥΠΟς  04 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Από τον Ιούλιο η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Δάνεια με χαμηλό τόκο συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ θα μπορούν να δίνουν οι τράπεζες σε αγρότες από τον ερχόμενο Ιούλιο καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ερωτηθείς για τη συμφωνία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) για την παροχή αυτών των δανείων, το υπουργείο έχει μεταφέρει ποσό ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων που συστάθηκε σε συνέχεια της συγκεκριμένης συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ολοκληρώνοντας έτσι το δικό του μέρος.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με απαντητική επιστολή που εστάλη από το ΕΤαΕ, το πρόγραμμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Η όλη διαδικασία πήγε πίσω λόγω του κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι την σχετική σύμβαση για το ΕΤαΕ υπέγραψαν πριν λίγους μήνες ο Μάκης Βορίδης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Τα δάνεια που θα χορηγηθούν σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις θα είναι άνω των 10.000 ευρώ.

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οκτώ συνολικά τραπεζικά ιδρύματα και funds υπέβαλαν αιτήσεις, οι διαδικασίες θα ενταθούν τους επόμενους μήνες, ώστε γύρω στον Ιούλιο, όλα να είναι έτοιμα για να τρέξουν τις χρηματοδοτήσεις οι τράπεζες.

 

ΑΓΡΟΤΥΠΟς  04 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ