Αποκλειστικό: Οι αγρότες διακόπτουν  τις επαφές με το Υπουργείο - Οργή για την αδιαφορία

mesaralive.gr  12 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αποκλειστικό: Οι αγρότες διακόπτουν  τις επαφές με το Υπουργείο - Οργή για την αδιαφορία

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε όλο το νησί και φυσικά στη Μεσαρά, με τους αγρότες να αποφασίζουν σήμερα τη διακοπή κάθε επαφής με την πολιτικη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Αιτία για αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη είναι η στάση των ιθυνόντων, που - παρα τα προβλήματα και τα εκκρεμή ζητήματα που υπαρχουν - δεν έχουν δώσει μια σαφή απάντηση για κανένα από αυτά που εχουν τεθεί από τους αγρότες.

Πρώτο και κύριο ζήτημα αποτελεί η αδιαφορία του Υπουργείου απεναντι στο πρόβλημα με τις ελληνοποιήσεις κηπευτικών. Ενα θέμα που έχει αναδειχθεί και μέσα απο το mesaralive.gr. Όπως έχει γραφτεί πολύ μεγαλες ποσότητες κηπευτικών αμφιβόλου ποιότητας από τριτες χώρες περνουν στην ελληνική αγορά, πωλούνται σε τιμές εξευτελιστικές και έπειτα μεταπωλούνται στους καταναλωτες ως... ελληνικές  

Αποτέλεσμα είναι οι  ντόπιες να είναι απούλητες ή να πωλούνται σε τιμες που δεν ξεπερνούν τα 30 λεπτά το κιλό!

Η Tuta

Ενα άλλο ζήτημα που έχει προκαλέσει οργή στους αγρότες είναι η αναβολή της τελικής φάσης για την υλοποίηση της διαδικασίας για την καταπολέμηση της Tuta Absoluta. Από τα τέλη καλοκαιριού έχουμε συνεχώς αναβολές για το περιβόητο παγκρήτιο σεμινάριο με στόχο την ενημέρωση των αγροτών για την καταπολέμηση της φονικης πεταλούδας. Ενώ ακόμη αναμένονται άλλες απαντήσεις απο το Υπουργείο, τη στιγμή που οι αγρότες, συμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλη Ορφανουδάκη, είναι έτοιμοι εδώ και καιρό από τη δική τους πλευρά.

«Παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις και τηλεφωνικές επαφές με το Υπουργείο, δεν έχει καταστεί δυνατό να λάβουμε απαντηση, όχι για τα προβληματα μας, αλλά ούτε και για ένα ραντεβού που έχουμε ζητήσει με τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη. Έτσι αποφασίσαμε και διακόπτουμε κάθε επαφή», αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι αγρότες είχαν δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο, το οποίο όμως παρήλθε και μαζί και το τελεσίγραφο που είχε δοθεί.

Μέσω... Περιφέρειας

Οι αγρότες, συμφωνα με πληροφορίες προτίθενται να έρθουν σε επαφή με τον Υπουργό ή άλλο κορυφαίο στέλεχος, μόνο μέσω Περιφέρειας Κρήτης. Δηλαδή θα θέσουν στον κ. Σταύρο Αρναουτάκη τα προβληματά τους και εφόσον ο ίδιος βοηθήσει, θα υπαρξει συζήτηση με τον κ. Αραχωβίτη, μόνο εφόσον εκείνος θελήσει να ταξιδέψει ως το νησί. 

Το θέμα πάντως είναι πως με τη στάση του, το Υπουργείο έχει βάλει απέναντι του ενα μεγάλο μέρος από τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, τη στιγμή μάλιστα που και τα δύο παραπάνω θέματα, έχουν τεθεί επανελειμμένα και από τους κυβερνητικούς Βουλευτές του νησιού επί τάπητος, ζητώντας λύσεις για τους παραγωγούς κηπευτικών.

 

mesaralive.gr  12 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα