Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Είμαι επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο»

  13 January, 2024 ΑΡΘΡΑ
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Είμαι επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο»

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λέγοντας «Είμαι επιφυλακτικός. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε».

Ο κ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους μπροστά στις κάμερες τόνισε πως είναι μια πρωτόγνωρη συγκυρία να είναι πρόεδρος από την ομογένεια, προσθέτοντας πως τρέχει πολλά πρακτικά θέματα και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα και είναι χαρά του να προωθήσει τις θέσεις και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι τον είδε στο Πατριαρχείο «που είναι η καρδιά όλων μας, ίσως και οι ελπίδες όλων μας» και «με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο Φανάρι».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Πατριάρχη, ο οποίος του δήλωσε ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος και αυτός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Στ. Κασσελάκης: Εξαιρετική η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριώτατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους.

Να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας, ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό. Η Εκκλησία έχει έναν μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στο πλευρό της κοινωνίας.

Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο και τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριώτατου το 2018, μια καλή συμφωνία η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε, όσον αφορά τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Θα είναι πρόταση μου και μας ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε.

Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριώτατο για την υποδοχή του και να πραγματικά θα είμαι στη διάθεση του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.

Μακαριώτατος: Και εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικότερα.

Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα, Εκκλησίας και Πολιτείας. Επαινέσαμε τα σημεία τα καλά που υπάρχουν, ψέξαμε σημεία τα οποία εγώ, από πλευράς δικής μου, είπα ότι θέλουν ακόμα μελέτη και να προχωρήσουν περισσότερο.

 

  13 January, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα