Ασυνείδητοι γέμισαν με κατσίγαρο το Γεροπόταμο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Mesaralive.gr  12 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ασυνείδητοι γέμισαν με κατσίγαρο το Γεροπόταμο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Φώτο: Στέλιος Χανιωτάκης

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα βρέθηκαν όσοι πέρασαν σήμερα από τον Γεροπόταμο.

Τα νερά είναι μολυσμένα με κατσίγαρο και μάλιστα σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γ Ζώνης Μεσαράς κύριο Βασιλάκη η ποσότητα του κατσίγαρου είναι τόσο μεγάλη που αποκλείεται να έγινε εκφόρτωση από βυτίο, και το πιο πιθανό σενάριο είναι να προέρχεται κατευθείαν από ελαιουργείο.

Άμεσα ο κύριος Βασιλάκης ενημέρωσε τον Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, το Α.Τ. Μοιρών καθώς και τον Δήμο Φαιστού, κλιμάκιο των οποίων βρέθηκε στο σημείο για αυτοψία και έρευνα.

Ο κύριος Βασιλάκης δήλωσε στο mesaralive.gr

10:45 ένας γνωστός μου διερχόμενος από το δρόμο Πλατάνου-καπαριανών με ενημέρωσε πως στον Γεροπόταμο υπάρχει ρύπανση από απόβλητα ελαιοτριβείων δηλαδή κατσίγαρο. 10:55 ήμουν εκεί όπως και ένα συνεργείο του ΤΟΕΒ Γ Ζώνης Μεσαράς . Πράγματι διαπιστώσαμε πως είχε γίνει εκτεταμένη …το τονίζω ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ρύπανση με κατσίγαρο. Είμαι σίγουρος πως είναι κατσίγαρος γιατί παλιά ασχολιόμουν με αυτά και έχω άποψη για το αν ήταν κατσίγαρος ή όχι. Έστειλα τα δυο άτομα κατά μήκος του Γεροπόταμου σε μεγάλη απόσταση και διαπίστωσαν πως η ρύπανση δεν προέρχεται από τον κεντρικό Γεροπόταμο, δεν είναι από τον Τρυπιθιανό ποταμό αλλά προέρχεται από τον Λιθαίο ποταμό. Η ρύπανση είναι πάρα πολύ μεγάλη, έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά, διότι δυστυχώς τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μεγάλες ποσότητες καθαρού νερού που έτρεχε από τον Γεροπόταμο και το είχαμε βάλει στα κανάλια τα οποία χρησιμοποιούμε για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Δυστυχώς η ρύπανση μπήκε και στα κανάλια με αποτέλεσμα να μολυνθεί και ο υδροφόρος ορίζοντας

 

Mesaralive.gr  12 January, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα