Αθλητισμός: Επανεκκίνηση “κεκλεισμένων των θυρών” προανήγγειλε ο Αυγενάκης

  28 April, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αθλητισμός: Επανεκκίνηση “κεκλεισμένων των θυρών” προανήγγειλε ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, επικοινώνησε με τους προέδρους των Ομοσπονδιών κι ανέλυσε το πλάνο δράσης.

Η ώρα της επιστροφής στην αθλητική κανονικότητα έφτασε! Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε εκτενή τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους κι εκπροσώπους όλων των Ομοσπονδιών, των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων. Μια τηλεσυνάντηση, στην οποία έδωσε το «παρών» κι ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος κι εξήγησε από επιστημονικής πλευράς, πώς θα επιστρέψουμε στην αθλητική καθημερινότητα.

Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε ότι η τηλεδιάσκεψη έγινε παρουσία των μελών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάζει ανά εβδομάδα (και συχνότερα αν το απαιτήσουν οι συνθήκες), προκειμένου να γίνεται διαρκής επανεκτίμηση των δεδομένων.

Ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε το πλάνο της επιστροφής, η οποία θα γίνει σταδιακά, όπως θα συμβεί σε κάθε τομέα της ζωής μας. Θα ξεκινήσει από τα ατομικά αθλήματα ανοιχτού χώρου, αυτά που δεν έχουν επαφή. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Σταδιακά θα μπούμε και στα υπόλοιπα αθλήματα, επαφής και κλειστού χώρου, έτσι ώστε ο αθλητισμός να ξαναγίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως άμεσα, μετά και το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, θα ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι, ώστε να ξεκινήσουν οι αθλητές αρχικά τις προπονήσεις και μετά να γίνουν κι αγώνες. Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης είναι σημαντικό να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στον αθλητισμό.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους αθλητές, οι οποίοι είχαν πλησιάσει τα Ολυμπιακά όρια, προκειμένου για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο, τον επόμενο χρόνο. Όπως συμφωνήθηκε με τον κ. Καπράλο, θα ανανεώνεται διαρκώς η λίστα, την οποία θα στείλουν όλες οι Ομοσπονδίες, που έχουν αθλητές αυτού του επιπέδου.

Υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου και οι παράγοντες να ενημερωθούν, αλλά και να στείλουν προτάσεις στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ήταν εκεί κι ο Γιώργος Μαυρωτάς). Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, υπάρχουν μια σειρά από αναπάντητα -για την ώρα- ερωτήματα και σίγουρα υπάρχει ανασφάλεια και προβληματισμός, αλλά όπως τόνισε επανειλημμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού «ένα βήμα τη φορά».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν πάνω από 120 άτομα, απ’ όλο το αθλητικό φάσμα. Αρκετοί πήραν τον λόγο και με τρίλεπτες τοποθετήσεις, πρόσθεσαν μικρά αλλά σημαντικά κομμάτια στην κουβέντα, η οποία θα επαναληφθεί.

 

  28 April, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα