Αυξάνεται η τουριστική κίνηση

  04 July, 2020 ΑΡΘΡΑ
Αυξάνεται η τουριστική κίνηση

Πόσοι έχουν ήδη φτάσει, πώς γίνονται τα τεστ

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι πρώτοι τουρίστες βλέπουν με θετικό μάτι τα μέτρα, παρόλο που υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία. Καθημερινά γίνονται 6.000 τεστ στις πύλες εισόδου της Ελλάδας. Στο Ελ. Βενιζέλος φτάνουν σήμερα 28.000 ταξιδιώτες – Περίπου 66.000 πέρασαν από τον Προμαχώνα το πρώτο τριήμερο του Ιουλίου.

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στα αεροδρόμια, τα λιμάνια αλλά και τις συνοριακές πύλες της Ελλάδας

Στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος οι πτήσεις ανέρχονται σήμερα σε 72 ενώ στην Ελλάδα φτάνουν σήμερα περί τις 28.000 επιβάτες. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων, φεύγουν απευθείας για τα νησιά της χώρας.

Σε αυξημένη επιφυλακή οι υγεινομικές αρχές καθώς αυξάνονται τα εισαγόμενα κρούσματα. Στο Ελ. Βενιζέλος υπάρχει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας με 20 στρατιωτικούς γιατρούς που διενεργεί μοριακά τεστ σε ταξιδιώτες με βάση τα QR Code του καθενός. Αρχικά το πλαφόν των τεστ είχε οριστεί στα 1.200 ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται 2.000 τεστ καθημερινά στο Ελ. Βενιζέλος.

Ουρές έως 10 χιλιομέτρων στον Προμαχώνα

Απίστευτες ουρές αυτοκινήτων στον Προμαχώνα, με ταξιδιώτες από τα Βαλκάνια και αλλού που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο τριήμερο του Ιουλίου πέρασαν από το συνοριακό φυλάκιο 66.000 ταξιδιώτες.

Οι ουρές σήμερα έφταναν έως και τα 10 χλμ και αρκετοί ταξιδιώτες ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι περίμεναν έως και 5 ώρες για να περάσουν στην Ελλάδα.

Στον Προμαχώνα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί τεστ κορωνοϊού στις περιπτώσεις που ενδείκνειται με βάση τον αλγόριθμο. Στην περιοχή θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ενθουσιώδεις οι τουρίστες παρά τη σχετική ταλαιπωρία

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε σήμερα ότι οι πρώτοι τουρίστες που υποδέχθηκε η Ελλάδα είναι πραγματικά ενθουσιώδεις και πως εκτιμούν τον επαγγελματισμό της χώρας μας.

«Οι πρώτοι τουρίστες που υποδεχτήκαμε είναι πραγματικά πολύ ενθουσιώδεις που έρχονται Ελλάδα, βλέπουν τα μέτρα που παίρνουμε με θετικό μάτι -παρόλο που υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία- όμως δείχνουν ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τα ζητήματα με επαγγελματισμό, όπως το έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Εκτίμησε ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι τουριστικά καλύτεροι από τον Ιούλιο. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας φόβος, υπάρχει μία άγνοια ή ακόμα και μία αγωνία και μία οικονομική δυσκολία που δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να ταξιδέψει. Όμως αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα των πρώτων εβδομάδων και η διαχείριση από κάθε άποψη είναι αυτή που πρέπει, τότε θεωρώ ότι πολύ περισσότερος ο κόσμος θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάθε μέρα γίνονται περίπου 6.000 τεστ στις συνολικά 30 πύλες εισόδου της χώρας μας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ανέφερε ότι επιδίωξη είναι όσο προχωρά ο Ιούλιος, και αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των αφίξεων, να γίνονται περισσότερα τεστ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση στους τουρίστες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού. «Ήθελα όμως να παρακαλέσω, να παροτρύνω και να ζητήσω, όπως εμείς οι Έλληνες αυτούς τους μήνες τηρήσαμε τα ιατρικά πρωτόκολλα, ακούσαμε τους ειδικούς και πετύχαμε αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη επιτυχία, να έχουμε μία ασφαλή χώρα, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τουρίστες μας. Άλλωστε, για αυτό ήρθαν εδώ, γιατί είμαστε μία πανέμορφη χώρα και η Κρήτη ένα πανέμορφο νησί, αλλά γιατί είμαστε και μια ασφαλής χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ.

 

  04 July, 2020 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα