“Αυτά είναι τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα”

  25 October, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
“Αυτά είναι τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα”

Στα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση στη χώρα μας αναφέρθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς του ΕΙΕΑΔ.

Υπάλληλοι γραφείου, πωλητές και σερβιτόροι είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στο ρ/σ NEWS 24/7 στους 88,6 ο Σταύρος Γαβρόγλου, επιστημονικός υπεύθυνος μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δείτε όλη την έρευνα εδώ

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, θετική είναι και η προοπτική εργασιών που συνδέονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες αλλά όχι ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα.

"To Ινστιτούτο λαμβάνει τα στοιχεία για να προχωρήσει τις έρευνες του από την ΕΛΣΤΑΤ, τον ΟΑΕΔ, την Εργάνη και το Εμπορικό Μητρώο" δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Δυναμισμός επαγγελμάτων:

Όπως φαίνεται τον υψηλότερο δυναμισμό παρουσιάζουν κατά σειρά οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οι Πωλητές σε καταστήματα, οι Σερβιτόροι, εν γένει και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων. Συγκεκριμένα, στην κλίμακα αξιολόγησης δυναμισμού 1-10 οι Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων αξιολογούνται με 10, οι Πωλητές σε καταστήματα με 9, οι Σερβιτόροι, εν γένει με 8 και οι Βοηθοί παρασκευής τροφίμων με 8.

Στο μέσο δυναμισμό ισοψηφούν με βαθμό αξιολόγησης 6 οι Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και μαθηματικού κλάδου, οι Παιδοκόμοι και βοηθοί δασκάλων και οι Εργάτες μεταποίησης. Τέλος, στα επαγγέλματα χαμηλού δυναμισμού καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός επαγγελμάτων, όπου οι τα περισσότερα που βαθμολογούνται με 3 και 2, ενώ μόνο οι Καλλιεργητές προσανατολισμένοι στην αγορά αξιολογούνται με 1.

Δυναμισμός κλάδων:

Όπως φαίνεται βάσει της κλίμακας αξιολόγησης δυναμισμού 1-10, τον υψηλότερο δυναμισμό εμφανίζει ο κλάδος Δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης με βαθμολογία 10. Στους κλάδους μέσου δυναμισμού εμφανίζονται κατά σειρά οι Πολυετείς καλλιέργειες με 9, τα Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα με 8 και το Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα με 7, το Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα με 6 και οι Αθλητικές δραστηριότητες με 6.

 

  25 October, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα