Βρέθηκε λύση κι άνοιξε ο δρόμος στην Αγία Βαρβάρα!

neakriti.gr  28 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Βρέθηκε λύση κι άνοιξε ο δρόμος στην Αγία Βαρβάρα!

Άμεσο το αποτέλεσμα της κινητοποίησης

"Καρποφόρησε" τελικά η κινητοποίηση μερίδας κατοίκων του χωριού Αγία Βαρβάρα στη Μεσαρά, προκειμένου τα φορτηγά του εργολάβου που εκτελεί το έργο του δρόμου Ηρακλείου - Μοιρών, να μην περνούν μέσα από το χωριό τους.

«Οργισμένοι κάτοικοι» της Αγίας Βαρβάρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν,απέκλεισαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, με τα οχήματά τους, το οδικό δίκτυο, στο ύψος του κέντρου υγείας Αγίας Βαρβάρας, προς το χωριό Πρινιά.

Τόσο τα σχετικά ρεπορτάζ,όσο και η κινητοποίηση των κατοίκων φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσο, καθώς «προσωρινά», όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής ο οποίος συμμετείχε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση «τα φορτηγά, χρησιμοποιούν τον ειδικό παράδρομο που έχει δημιουργηθεί για το έργο του δρόμου Ηρακλείου - Μοιρών».

Το παραπάνω αποτελούσε και το βασικό αίτημα των κατοίκων του χωριού της Μεσαράς, καθώς τα φορτηγά, σύμφωνα με τους κατοίκους, περνούσαν κάθε 3 λεπτά μέσα από το χωριό τους, με αποτέλεσμα, οι δρόμοι και τα σπίτια να γεμίζουν με σκόνη και χώμα, αλλά και να επιβαρύνεται το οδόστρωμα από το βάρος των φορτηγών και των φορτίων τους.

Πάντως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας, «Σε περίπτωση που το επόμενο χρονικό διάστημα τα φορτηγά ξεκινήσουν να περνούν ξανά μέσα από την Αγία Βαρβάρα, η κινητοποίησή μας θα είναι δυναμική και για όσο χρειαστεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι είχαν απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί η εν λόγω λύση με τη διέλευση των φορτηγών από τον παράδρομο, προτού προβούν στην κινητοποίηση, ωστόσο, όπως είπε ο κάτοικος, δεν είχαν λάβει καμία απάντηση. Πάντως, όπως ανέφερε «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

 

neakriti.gr  28 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα