Χανιά: Την πόρτα του ανακριτή περνάει σήμερα ο καθηγητής που φέρεται να ασελγούσε σε μαθήτριες

  10 January, 2019 ΑΡΘΡΑ
Χανιά: Την πόρτα του ανακριτή περνάει σήμερα ο καθηγητής που φέρεται να ασελγούσε σε μαθήτριες

Τον "βαραίνε"ι και η κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής-Συνεχίζονται οι έρευνες για την κατηγορία της ασέλγειας

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή Χανίων ο 57χρονος καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 57χρονο εκπαιδευτικό και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές για παράνομη οπλοκατοχή.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν τις καταγγελίες που προχώρησαν μαθήτριες που φοιτούσαν στο φροντιστήριο του όπου έκαναν λόγο ότι έπεσαν θύμα ασέλγειας από τον 57χρονο.

Μάλιστα, ο ίδιος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Μουδιασμένη η κοινωνία των Χανίων

Η καταγγελλόμενη υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία των Χανίων, η οποία αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας τόσο για τα θύματα όσο και για τον φερόμενο θύτη που είναι υπεράνω πάσης υποψίας.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση του 57χρονη καθηγητή η οποία έχει συγκλονίσει όλη την τοπική κοινωνία των Χανίων.

Σύμφωνα με το eparxies.gr, ο καθηγητής φέρεται να έχει ασελγήσει κατ’ επανάληψη σε βάρος μαθητριών του φροντιστηρίου στο οποίο είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Η ασέλγεια αφορά ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 και 15 χρόνων ενώ ο φερόμενος ως δράστης – σύμφωνα με τις καταγγελίες – εκτός από ασελγείς πράξεις φέρεται να είχε και ολοκληρωμένη συνουσία κατά φύση με μαθήτριες της πρώτης τάξης του γυμνασίου!

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τις τελευταίες ημέρες του 2018 και λίγο πριν την πρωτοχρονιά όταν κάποια από τα κορίτσια άρχισαν να μιλάνε, ενώ ακολούθησαν και οι πρώτες καταγγελίες που αφορούσαν περιστατικά του 2013 όταν εκείνα ήταν 13 έως 15 ετών. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν γίνει πέντε καταγγελίες για θωπεύσεις, παρά φύση και κατά φύση ασέλγεια.

Ο 57χρονος καθηγητής φέρεται εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εκπαιδευτικού να παρενοχλούσε τις νεαρές κοπέλες ακόμα και μέσα στους χώρους του φροντιστηρίου του.

Ανακοίνωση για το θέμα του 57χρονου καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, εξέδωσε η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή το ζήτημα που έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη μας, αναφορικά με εκπαιδευτικό, φερόμενο να έχει προβεί σε ποινικό αδίκημα, καλείται η ένωσή μας να δηλώσει την αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός.

Τούτο διότι, αφενός μεν ως φερόμενο συμβάν έχει ήδη τεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και εν τέλει να αποδώσει δικαιοσύνη, αφετέρου σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανηλικότητα, με τον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο και εν τέλει με την ηθική διάσταση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες και καλούμε αντίστοιχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους του τύπου να επιδείξουν την διακριτικότητα που χρήζει στο θέμα αυτό».

 

  10 January, 2019 ΑΡΘΡΑ