Χαρίτσης προς ΝΔ / Εργαλειοποιήσατε την ισότητα στο γάμο ως αντίβαρο στην καταδίκη της χώρας

https://tvxs.gr/  16 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Χαρίτσης προς ΝΔ / Εργαλειοποιήσατε την ισότητα στο γάμο ως αντίβαρο στην καταδίκη της χώρας

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει με τις ψήφους των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης» κατέστησε σαφές ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής,

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία, είπε ότι αναγκάζεται να φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση φοβούμενη νέες καταδίκες από την ΕΕ, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ εργαλειοποίηση της πολιτικής ισότητας στο γάμο ως αντίβαρο στην πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωκοινοβούλιο για τη διολίσθηση του κράτους δικαίου στη χώρα.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στο ζύγι, εργαλειοποιήσατε την πολιτική ισότητα στο γάμο για να το προβάλλετε ως αντίβαρο στην καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

«Είναι πρωτοφανές ο ίδιος ο πρωθυπουργός να προτρέπει σε αποχή τους βουλευτές του και ο ίδιος ο υπουργός που εισηγείται το νομοσχέδιο (σ.σ. Άκης Σκέρτσος) να μιλάει για ταυτοτικά ζητήματα και να υποστηρίζει ότι οι διαφωνούντες έχουν τα δίκια τους και να μην τους κρίνουμε» τόνισε.

«Αυτό το νομοσχέδιο ανήκει στο ΛΟΑΤΚΙ κίνημα»

«Το νομοσχέδιο είναι μια νίκη του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ και έτσι πρέπει να είναι γιατί ανήκει στο κίνημα» υπογράμμισε και αναφερόμενος στη ρητορική της ακροδεξιάς πτέρυγας του Κοινοβουλίου, έκανε λόγο για «μισαλλοδοξία και ρατσισμό στα όρια του ποινικού κώδικα».

«Ανεπίτρεπτο να ακούγονται εδώ μέσα χωρίς συνέπειες. Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Μπορεί να υπερασπίζεται το δικαίωμα στο γάμο, αλλά ταυτόχρονα υπερασπίζεται το δικαίωμα της μισαλλοδοξίας να αλωνίζει ελεύθερη» είπε, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «όταν χρησιμοποιείς επιχειρήματα ανορθολογικά δίνεις τη δυνατότητα και στους άλλους να μιλούν ανορθολογικά».

 

https://tvxs.gr/  16 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα