Χειμωνιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό το καιρού ως την εκπνοή του Φλεβάρη!

  23 February, 2019 ΑΡΘΡΑ
Χειμωνιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό το καιρού ως την εκπνοή του Φλεβάρη!

Αναλυτική πρόγνωση για την ερχόμενη εβδομάδα-Πως επηρεάζεται το νησί μας

Σαρώνει το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς» τη χώρα, κρατώντας στα περισσότερα λιμάνια τα πλοία δεμένα και με τους δήμους, κυρίως σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε επιφυλακή.    

Δρόμοι κλείνουν επίσης λόγω χιονόπτωσης στην Αττική και συγκεκριμένα η περιφερειακή οδός Πεντέλης Νέας Μάκρης. Με την Τροχαία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Αισθητή έκανε την παρουσία της, από τις πρώτες πρωινές ώρες η «Ωκεανίδα» και στη Θράκη. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ακολούθησε την καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών, εισέβαλλε με θυελλώδεις ανέμους, θερμοκρασίες υπό του μηδενός και χιονοπτώσεις.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το σκηνικό του καιρού προβλέπεται χειμωνιάτικο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και την Πέμπτη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Παρασκευή:

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που από αργά το απόγευμα και από τα ανατολικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές η χιονόνερο.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, στα πεδινά της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, καταιγίδες τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από τα βόρεια τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8, στο Αιγαίο τοπικά 9 και στο νότιο Αιγαίο πιθανώς έως 10 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.


Ο καιρός την Τρίτη 
Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. 
Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη προβλέπονται στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις καταιγίδες τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.


Ο καιρός την Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται την Πέμπτη, στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια και στα ορεινά της Κρήτης 
παροδικές χιονοπτώσεις. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ιδία ένταση. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Ο καιρός την Παρασκευή

Αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες συννεφιές στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 
μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

  23 February, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα