Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

mesaralive.gr  04 September, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Τη χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου με το ποσό των 70.000 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Πρόκειται για μια ενίσχυση που θα μας επιτρέψει να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις και να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο και τη διαδικασία άρδευσης σε περιοχές του Δήμου μας. Το πρόβλημα της λειψυδρίας μας απασχολεί, το έχουμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά στο θέμα του πόσιμου νερού από το 2014, όταν και λειτουργήσαμε την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού, η οποία μας δίνει 2.500 κυβικά ανά ημέρα.

Εντός της εβδομάδας μάλιστα, υπογράφουμε και τη σύμβαση για τη δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης, που θα μας δώσει επιπλέον 3.500 κυβικά, καλύπτοντας περιοχές του Γαζίου, του Παλαιοκάστρου, του Μαδέ, της Λυγαριάς και της Αγίας Πελαγίας.

Παρόλα αυτά, κάθε πρόσθετη εργασία που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την κεντρική διοίκηση, δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον πρώην Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και τον σύμβουλό του Μαρίνο Ρουσσιά, τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Γιώργο Βαλτζάκη, καθώς επίσης και τα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών, για το πολύ καλό αποτέλεσμα».

 

mesaralive.gr  04 September, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ