Χταπόδι κρασάτο: 8 συνταγές νηστίσιμες και «μεθυσμένες»

Δυο δαφνόφυλλα, λίγο κρεμμύδι, ένα ποτήρι κρασί – δεν θέλει πολλά υλικά το κρασάτο χταπόδι. Είναι ωστόσο μία από τις πιο ωραίες, βαθιάς νοστιμιάς συνταγές θαλασσινών που θέλουμε να τρώμε είναι δεν είναι εποχή νηστείας. Έχει βέβαια τα κόλπα του, όπως το ερμητικό κλείσιμο της κατσαρόλας και το σιγανό μαγείρεμα ώστε το χταπόδι να «βράσει» στο ζουμί του και να γίνει τρυφερό. Κάποιοι επιλέγουν να εμπλουτίζουν το φαγητό με εσπεριδοειδή, με κονιάκ, μυρωδικά ή μπαχαρικά χαρίζοντάς του έξτρα αρώματα και πολυπλοκότητα. Το λαχταριστό και μελωμένο χταπόδι γίνεται ωραιότατο καθημερινό πιάτο μαζί με πιλάφι, πατάτες ή κοφτό μακαρονάκι ή σερβίρεται σκέτο με την ωραία σάλτσα του, ως τσιπουρομεζές.
Δείτε εδώ 8 συνταγές για χταπόδι κρασάτο
Δείτε επίσης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή επτά κατηγορουμένων για υπόθεση παράνομων επιδοτήσevn
- Ξεκινά τη θερινή λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Φαιστού
- ΕΠΑΛ Μοιρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονια
- «Πρεμιέρα για τα Υακίνθεια 2025 με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα»
- Η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επικρίνει την πολιτική Μερτς στο μεταναστευτικό