Δανέλλης και Καμμένος στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  21 January, 2019 ΑΡΘΡΑ
Δανέλλης και Καμμένος στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, όπου στις 17:00 το απόγευμα εισάγεται προς συζήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης.

Η απόφαση να τοποθετηθεί ο Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή όπου θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε γνωστή το μεσημέρι της Δευτέρας (21.01.2019). Εκτός από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο διαγραφείς από το Ποτάμι και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, τοποθετείται και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δανέλλης τοποθετείται στην Επιτροπή με βάση το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 29 παρ.5 του Κανονισμού.

Το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «ο πρόεδρoς της Boυλής συγκρoτεί τις επιτρoπές, ανάλoγα με τη δύναμη των Koινoβoυλευτικών Oμάδων και των ανεξαρτήτων, με ανάλoγη εφαρμoγή των διατάξεων τoυ άρθρoυ 29 παρ. 5 τoυ Kανoνισμoύ» και ότι «για να εξασφαλίζεται η συμμετoχή όλων των βoυλευτών και να διατηρείται η κατ’ αναλoγία εκπρoσώπηση όλων των Koινoβoυλευτικών Oμάδων στις επιτρoπές μπoρεί να αυξoμειώνεται o αριθμός των μελών κάθε επιτρoπής με απόφαση τoυ πρoέδρoυ της Boυλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».

Δείτε την απόφαση για τον Σπύρο Δανέλλη

 

  21 January, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα