Δεσμεύουν τους λογαριασμούς πολιτών στη Γόρτυνα για να εισπράξουν τα χρέη

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr  16 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δεσμεύουν τους λογαριασμούς πολιτών στη Γόρτυνα για να εισπράξουν τα χρέη

Φώτο: mesaralive

Πάρα πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτών έχουν δεσμευτεί από τις Τράπεζες, μετά από συνεννόηση με το Δήμο Γόρτυνας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η είσπραξη των οφειλών προς τη Δημοτική Αρχή

Πρόκειται για πάρα πολλές περιπτώσεις δημοτών που οφείλουν ακόμη και αρκετές χιλιάδες ευρώ προς το Δήμο Γόρτυνας για τη χρήση νερού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με δεδομένη την οριακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, αλλά και με δεδομένο το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ που αγγίζει το συνολικό χρέος των πολιτών, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως η είσπραξη των οφειλών χωρίς καμία χρονοτριβή, είναι επιτακτική ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία και από όσες Τράπεζες δεν είχαν ακόμη προχωρήσει σε αυτή  την ενέργεια, ώστε να εισπραχθεί με συνοπτικές διαδικασίες το σύνολο των χρεών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία είσπραξης γίνεται άμεσα με την καταβολή όλου του ποσού, εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις, για τις οποίες μπορεί να διαπιστωθεί πραγματική οικονομική αδυναμία από την πλευρά των οφειλετών.

Μέσα σε όλα ο Δήμος Γόρτυνας, έχει ήδη καταθέσει τον προυπολογισμό για το 2016, περιμένοντας από την Περιφέρεια Κρήτης την έγκριση του. 

 

 

ΠΗΓΗ: CretePlus.gr

 

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr  16 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα